Hlavní obsah

Lemieux si za kousnutí Tkachuka nezahraje pět zápasů. Ani děti tohle nedělají, zuří lídr Ottawy

Útočník Los Angeles Brendan Lemieux dostal za kousnutí kapitána Ottawy Bradyho Tkachuka zákaz startu v pěti zápasech NHL. Pětadvacetiletý kanadský hokejista kvůli trestu přijde o 38.750 dolarů (870.000 korun) z platu.

Foto: Kyusung Gong, ČTK/AP

Útočník Los Angeles Brendan Lemieux dostal za kousnutí kapitána Ottawy Bradyho Tkachuka

Článek

Lemieux kousnul soupeře do ruky během bitky v sobotním utkání, když se prali vleže na ledě. Tkachuk pak na trestné lavici ukázal kousanec rozhodčímu, který domácího hráče vyloučil na deset minut a do konce zápasu.

Při disciplinárním řízení se Lemieux hájil tím, že Tkachuk mohl k poranění ruky přijít, když ho udeřil pěstí do zubů. "Videozáznam o této verzi události nesvědčí," konstatoval zástupce disciplinární komise.

Při stanovení výše trest komise zohlednila i Lemieuxovu minulost. V roce 2018 dostal dvouzápasový distanc za úder do hlavy floridského útočníka Vincenta Trochecka a loni obdržel stejný trest za zákrok na Joonase Donskoie z Colorada, kterého zranil.

"Je to ostuda. Vždyť už ani děti tohle nedělají. Akorát tak mrňata. Nechápu, co to mělo být. Má v hlavě úplně vymeteno," zlobil se Tkachuk v rozhovoru pro list Ottawa Sun na Lemieuxe.

Potyčka v sobotním duelu, který Los Angeles vyhrálo 4:2, dala vzpomenout na 25 let starou bitvu jejich otců Keitha Tkachuka a Claudea Lemieuxe na Světovém poháru.

Reklama

Související témata: