Nejočekávanější filmy a seriály, které dorazí na streamovací služby v prosinci 2021

Nejočekávanější filmy a seriály, které dorazí na streamovací služby v prosinci 2021
Matrix Resurrections (2021) | Warner Bros.
Nejočekávanější filmy

Síla psa (2021)

Síla psa
Nový film oceňované Jane Campion (Piano, Stíny nad jezerem) vypráví o despotickém majiteli ranče (Benedict Cumberbatch), jenž se chová krutě ke svému bratrovi (Jesse Plemons), který si domů přivede novou manželku (Kirsten Dunst) i s jejím synem (Kodi Smit-McPhee). Pak se ale stane něco nečekaného.
premiéra: 1. prosince na Netflixu

Encounter (2021)

Encounter
Sci-fi thriller v režii Michaela Pearce je příběhem dvou bratrů, kteří se vydají na cestu se svým otcem (Riz Ahmed), jenž se je snaží ochránit před mimozemskou hrozbou. Dále hrají Rory Cochrane, Octavia Spencer aj.
premiéra: 10. prosince na Prime Video

V nemilosti (2021)

V nemilosti
Ruth Slater (Sandra Bullock) je po několika letech propuštěna z vězení, ve kterém si odpykávala trest za násilný čin. Její návrat do společnosti se ale neobjede bez problémů, protože lidé odmítají zapomenout na její minulost. Koprodukční drama natočila německá režisérka Nora Fingscheidt, autorka oceňovaného snímku Narušitel systému. V dalších rolích se objeví Jon Bernthal, Vincent D'Onofrio či Viola Davis.
premiéra: 10. prosince na Netflixu

Boží ruka (2021)

Boží ruka
Novinka italského režijního mága Paola Sorrentina (Velká nádhera, Mladý papež) je označována za filmařův dosud nejosobnější film. Pojednávat bude o životě dospívajícího chlapce v bouřlivé Neapoli 80. let. V jedné z hlavních rolí se i tentokrát objeví Toni Servillo, režisérův dvorní herec.
premiéra: 15. prosince na Netflixu

Labutí píseň (2021)

Labutí píseň
Hrdinou sci-fi dramatu z nepříliš vzdálené budoucnosti je muž jménem Cameron Turner (Mahershala Ali). Ten poté, co si vyslechne zdrcující diagnózu, dostane nabídku experimentálního řešení, kterým by svou ženu a syna ochránil před bolestí ze ztráty. Camerona čeká těžké rozhodování o osudu celé rodiny. Dále hrají Naomie Harris, Glenn Close, Awkwafina, Adam Beach aj.
premiéra: 17. prosince na Apple TV+

Mother/Android (2021)

Matka versus android
Sci-fi thriller o mladé ženě Georgii (Chloë Grace Moretz), která se se svým přítelem Samem (Algee Smith) snaží utéct ze země, v níž propukla válka lidí s umělou inteligencí. Pouhých pár dní od porodu prvního dítěte musí pár čelit nepřátelským strojům v naději, že se všichni tři dostanou včas do bezpečí.
premiéra: 17. prosince na Hulu

Matrix Resurrections (2021)

Matrix Resurrections
Čtvrtý díl kultovní cyberpunkové akční sci-fi série. Své role z předchozích dílů si zopakují Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss, v dalších se pak objeví Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris aj.
premiéra: 22. prosince na HBO Max (o den později bude snímek uveden i v českých kinech)

K zemi hleď! (2021)

K zemi hleď! | Netflix
Hvězdně obsazená satirická komedie Adama McKaye (Sázka na nejistotu, Boj o moc) vypráví o dvojici astronomů (Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence), kteří vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, jež se řítí na naši planetu. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. Dále hrají Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Ron Perlman a další.
premiéra: 24. prosince na Netflixu

Temná dcera (2021)

Temná dcera
Režijní debut herečky Maggie Gyllenhaal vypráví o ženě (Olivia Colman), kterou na dovolené u moře silně zaujme mladá matka (Dakota Johnson). Jejich setkání jí ale připomene dávná tajemství, a tak začne rychle jít do tuhého. V dalších rolích se objeví Peter Sarsgaard, Jessie Buckley, Ed Harris aj.
premiéra: 31. prosince na Netflixu

Nejočekávanější seriály

Papírový dům – 5. série, 2. část (2021)

Papírový dům
Závěrečných pět epizod španělského zlodějského krimi thrilleru o přepadení banky, který se stal celosvětovým fenoménem. Hrají: Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Pedro Alonso a další.
premiéra: 3. prosince na Netflixu

Welcome to Earth (2021)

Welcome to Earth
Šestidílná dokumentární série z produkce Darrena Aronofskyho (Requiem za sen, Černá labuť), v níž slavný herec Will Smith navštěvuje nejzazší kouty světa, od aktivních sopek po hluboké oceány.
premiéra: 8. prosince na Disney+

A jak to bylo dál – 1. série (2021)

Volné pokračování kultovního Sexu ve městě, v němž si své role z původního seriálu a dvou navazujících filmů zopakuje většina herců (Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristen Davis, Chris Noth).
premiéra: 9. prosince na HBO Max

Expanze – 6. série (2021)

Expanze
Závěrečná řada úspěšné adaptace knižní sci-fi ságy, odehrávající se v daleké budoucnosti, v níž lidstvo úspěšně kolonizovalo sluneční soustavu. Hrají: Steven Strait, Wes Chatham, Dominique Tipper aj.
premiéra: 10. prosince na Prime Video

Zaklínač – 2. série (2021)

Zaklínač
Druhá řada výpravné adaptace kultovní knižní fantasy série Andrzeje Sapkowského s Henrym Cavillem v titulní roli.
premiéra: 17. prosince na Netflixu

1883 – 1. série (2021)

Westernový prequel k úspěšnému seriálu Yellowstone, za nímž také stojí jako hlavní tvůrce uznávaný scenárista a režisér Taylor Sheridan (Sicario: Nájemný vrah, Wind River). Seriál sleduje rodinu Duttonových během cesty na západ přes Velké pláně směrem k poslední baště nespoutané Ameriky. V hlavní rolích se objeví Sam Elliot, Tim McGraw, Billy Bob Thornton a další.
premiéra: 19. prosince na Paramount+

The Book of Boba Fett – 1. série (2021)

Boba Fett: Zákon podsvětí
První řada seriálu o námezdním lovci Bobu Fettovi (Temuera Morrison), známém z filmové ságy Star Wars a ze seriálu Mandalorian.
premiéra: 29. prosince na Disney+

Cobra Kai – 4. série (2021)

Cobra Kai
Čtvrtá série vynikajícího seriálového pokračování filmové trilogie Karate Kid. Hrají: Ralph Macchio, William Zabka, Martin Kove a další.
premiéra: 31. prosince na Netflixu