Zde může být vaše reklama.

Do ulic Olomouce vyrazila vánoční tramvaj

Do ulic Olomouce vyrazila vánoční tramvaj
Vánoční tramvaj v depu.

foto: Archiv DPMO

01. 12. 2021 - 11:23

Kompletně vánočně nazdobená tramvaj dnes poprvé vyjela do ostrého provozu v olomouckých ulicích. Dopravní podnik města Olomouce se letos rozhodl nazdobit nejnovější tramvaje, které má ve svém vozovém parku. Cílem je podpořit vánoční atmosféru města, kterou už druhým rokem nabourává pandemie koronaviru.

„Bohužel i v letošním roce je adventní čas poznamenaný epidemií koronaviru. Doufáme, že se bude tramvaj líbit a alespoň trochu tak zlepšíme náladu obyvatelům a návštěvníkům Olomouce“ řekl předseda představenstva Jaroslav Michalík.

 „Vánoční souprava byla poprvé vypravena do provozu již 21. listopadu. Z technických důvodů byla nazdobena jen částečně, protože nebyl dodán veškerý materiál od dodavatele z Francie. Obecný nedostatek materiálu na trhu se dotkl i trhu s led osvětlením. Od dnešního dne je ale již výzdoba kompletní,“ doplnil předseda představenstva.

Dopravní podnik se rozhodl pořídit osvětlení včetně první instalace, výzdoba by měla být používaná dalších pět let. Ozdobou interiéru jsou obrázky, které vytvořily děti ze Základní umělecké školy Miloslava Stibora v Olomouci. Malby a kresby na téma České mše vánoční vznikly pod pedagogickým vedením Marty Mastrákové a Heleny Lisé.

Vánoční souprava vozů bude každý den jezdit na lince číslo 7, doplňovat ji bude také klasická T3, která se bude ve večerních hodinách během pracovního týdne pohybovat také na lince 7, během víkendu pak obslouží linku U.

Vánoční tramvaje budou v Olomouci jezdit až do 6. 1. 2022.

Další články