InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Všeználek

    Čtvrtek 2.5 10:00 - Knihovna, Písek

    Veselé pásmo říkanek, básniček, písniček a tvořivého hraní.

  • Hrátky v knihovně

    Čtvrtek 2.5 9:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapela Moravanka končí. Loučila se v táborském divadle

 Autor: Ivo Bukač

    Autor: Ivo Bukač

TÁBOR - V pondělí se v táborském Divadlo Oskara Nedbala konalo představení Sejdeme se na Cibulce. Moderátor Aleš Cibulka uvedl pro táborské publikum tytéž hosty, kteří byli před několika lety v jeho televizním pořadu - kapelníka kapely Jana Slabáka s manželkou, zpěváka Josefa Zímu a kapelníka chýnovské dechovky Muzikanti z jižních Čech Radka Hrušku. Představení byl poslední dechovkový program, který slavná Moravanka uvedla. Jan Slabák oznámil, že svou kapelu rozpouští a její historie se uzavírá.

 

"Byla to pro mne velká pocta, když mě Aleš Cibulka pozval do jeho televizního pořadu. Přál si vedle slavného kapelníka mluvit také s někým mladým, kdo se věnuje dechovce, a pan Slabák si vzpomněl na mě, protože jsme spolupracovali při vystoupení Moravanky v jižních Čechách," vypráví Radek Hruška. 

"Proto když jsem se doslechl, že Moravanka se chystá ukončit svou činnost, usiloval jsem o to, aby ještě zahrála v Táboře. Pondělní pořad v divadle jsem pořádal ve své režii a potěšilo mě, že o něj byl ze strany publika tak velký zájem. Pro naši kapelu to byla čest si vedle Moravanky zahrát," dodává kapelník Muzikantů z jižních Čech. 

Na koncertu vystoupil i zpěvák Josef Zíma, který příští rok oslaví už devadesátiny. Nad jeho pěveckou formou lidé žasli. 

"Moravanka u nás odehrála poslední dechovkové vystoupení. Teď ji už čeká ještě několik vánočních koncertů doma na Moravě a tím se její historie uzavře," neskrýval smutek Radek Hruška. 

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anirij 

    Reagovat

     

    Děkujeme všem účinkujícím za krásný zážitek a hlavně celé Moravance, panu Slabákovi za celoživotní dílo , za radost kterou rozdávali.
    Nadále nám budou zpívat a hrát pro dobrou náladu z CD. Pevné zdraví a DÍKY !!!!

    Vloženo 1.12.2021 22:33:15

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Konečně.

    Vloženo 1.12.2021 18:04:16

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

    Vloženo 1.12.2021 14:54:02

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace