Menu
StudentMag
Studentský život

Jak ovlivní keto dieta vaší energii?

Redakce

Redakce

1. 12. 2021

Trápí vás kila navíc a rádi byste s tím něco udělali? Vánoce a zkouškové období už jsou za rohem. A to znamená spoustu jídla a minimum pohybu. Navíc, diety mají často negativní vliv na učení. Z hladovění jsme unavení a podráždění. Jak je na tom keto dieta? Přinese výsledky a dá se skloubit s učením? Na vše si odpovíme v následujícím článku.

Jaký má keto dieta vliv na energii

Při keto dietě výrazně omezíte hlavní zdroj energie, sacharidy. Z těch tělo tvoří glukózu a ta potom pohání celý organismus. Jenže najednou jich má úplné minimum. Jaký to má vliv na lidské tělo? Může bez glukózy vůbec fungovat?

Zhruba po 48 hodinách nižšího příjmu sacharidů, když tělo vyčerpá i poslední zásoby, bude pro energii sahat do tukových zásob. Z tuku si v játrech organismus začne štěpit tzv. ketony, které zcela nahradí glukózu. A vy díky tomuto jednoduchému fíglu začnete hubnout.

Tento zdroj pro tělo funguje stejně dobře, avšak chvíli potrvá, než si na nový režim zvyknete. Prvních pár dní proto můžete být unavení a ve špatné náladě. To je ale jen dočasné a během pár dní se to změní.

Největší problém je, pokud jste závislí na cukru a cukrovinkách. Proto je důležité tělu dodávat potraviny, které ho uspokojí jak po výživové, tak chuťové a psychické stránce. Například značka KetoDiet nabízí široké spektrum chutných proteinových tyčinek, pudingů a drinků, které jsou příjemně sladké, a přesto bez cukrů.

Vytrvejte. Stojí to za to. Jakmile si totiž tělo zvykne na nový režim, zažijete nečekaný zvrat. Budete makat jako nikdy předtím! Jak je to možné?

Keto dieta má pozitivní vliv na energii a soustředění

Nejen u keto diety, ale i dalších nízkosacharidových diet, si lidé pochvalují nebývalý příval energie. Jen si to vezměte. Když se přejíte například brambůrkami nebo dortem, jste hrozně těžcí a unavení. Ovšem odlehčená nízkosacharidová strava má úplně opačný vliv. Mysl je svěží, bdělá a tělo se jen tak neunaví.

Tajnou zbraní jsou již zmíněné ketony. Ty totiž vyživují mozek a mají pozitivní vliv na jeho funkce. Předchází ztrátě paměti a dodávají mu sílu. Díky tomu je keto dieta ideální při učení a studiu. Nejste zatížení těžkou stravou a mnohem jasněji vám to myslí.

Nižší příjem sacharidů navíc pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi. Příliš vysoké hodnoty mají negativní vliv na celkový výkon a zpomalují kognitivní funkce. Nemluvě o tom, že zbytečně vysoký příjem cukrů a sacharidů zatěžuje tělo a způsobuje tloustnutí.

Důležité je hubnout správně

Aby byla keto dieta opravdu efektivní, je důležité dodržet stanovený příjem makroživin. Jídelníček si samozřejmě můžete sestavovat sami, ale ne každý se v tom dokonale vyzná. A navíc – plánovat a nakupovat dopředu bývá při studiu nadlidský úkol.

Řešení? Naskočte do některého ze sestavených dietních plánů u společností, které se keto dietou zabývají. Nejlepší keto diety zajistí rychlý váhový úbytek bez jojo efektu a hladovění. Od výrobců obdržíte instantní jídla, která budete kombinovat s čerstvými potravinami. Za pár minut je máte hotové, takže šetříte drahocenný čas. Při studiu, a hlavně na koleji, je tohle naprosto perfektní a praktické řešení.

Dietní plán přesně na míru najdete pomocí BMI kalkulačky na stránkách společnosti. Ta vám prozradí, jak jste na tom, kolik byste při své výšce měli vážit a rovnou vám doporučí vhodný program na určitý časový úsek.

Přečtěte si recenze na Ecoblog.cz Zkušenosti s KetoDiet o jednom z nejoblíbenějších výrobců na českém trhu. A seznamte se s tímto revolučním způsobem v hubnutí.

Hubnout může každý, vegan i celiak

Je skvělé, že výrobci vycházejí vstříc všem, a tak kromě veganských variant nabízí i balíčky pro lidi s bezlepkovou dietou nebo intolerancí na laktózu. Díky tomu může s keto dietou hubnout opravdu každý.  

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Jak ovlivní keto dieta vaší energii?