Society Of The Snow: Havárii letadla následoval kanibalismus

Society Of The Snow: Havárii letadla následoval kanibalismus | Fandíme filmu
Buena Vista
Režisér Jurského světa pro Netflix natočí skutečné drama o přeživších letecké havárie.

V roce 1972 havarovalo v Andách letadlo směřující z Uruguaye do Chile. Na palubě krom posádky cestovali členové ragbyového týmu, jejich rodiny a přátelé. Celkem 45 lidí. Vinou špatného počasí a nezkušeného kopilota začalo letadlo předčasně klesat, zasáhlo horu, ztratilo křídla a ocas a trup sklouzl po svahu a zůstal zaklíněný v horách. Část lidí zemřela ihned při pádu, část později na jeho následky. Zbylí přeživší byli v horách uvěznění celkem 72 dní. Záchranářské práce komplikovalo hledání bílého letadla na zasněžených vrcholcích. Přeživší byli vystavení extrémnímu počasí a nadmořské výšce, lavině a hladu. Nakonec se někteří uchýlili ke kanibalismu.

Události popsal v knize La sociedad de la nieve Pablo Vierci. A právě podle ní natočí J.A. Bayona stejnojmenný snímek (Mezinárodně Society of the Snow – zhruba Sněhová společnost). Společně s Bayonou scénář snímku napsali Bernat Vilaplana, Jaime Marques a Nicolás Casariego. Bayona snímek připraví ve svojí rodné španělštině, ve které nic nenatočil 14 let. V hlavních rolích vystupují argentinští a uruguayští herci, konkrétně Enzo Vogrincic Roldán, Matías Recalt, Agustín Pardella, Tomas Wolf, Diego Ariel Vegezzi, Esteban Kukuriczka, Francisco Romero, Rafael Federman, Felipe González Otaño, Agustín Della Corte, Valentino Alonso, Simón Hempe, Fernando Contigiani García, Benjamín Segura nebo Jerónimo Bosia.

Natáčet se bude v pohoří Sierra Nevada ve Španělsku, v Montevideu v Uruguayi a na řadě míst v Andách, včetně skutečného místa havárie. Bayona říká, že je příběhem už dlouho fascinovaný a o jeho zfilmování se aktivně zajímal. Bayona naposledy natáčel úvodní epizody pro nový seriál ze světa Pána prstenů, předtím zrežíroval Jurský svět: Zánik říše, katastrofický film Nic nás nerozdělí nebo horor Sirotčinec. Society Of The Snow vzniká pro Netflix a půjde již o třetí filmové zpracování havárie.

Titulní foto je ilustrační – Přežít (předchozí zpracování události)

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest