Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rozsudek soudu (od 36:15 min.) je neuvěřitelný zločin proti lidskosti. Tento otřesný dokument je věnován všem těm, kteří přes těžký osud, na něm spolupracovali. Člověk má právo žít až do smrti, ne přežívat přirozenou smrt a trpět osamoceně až do posledního okamžiku. Přesto na konci nabízí naději. J.Š.

***  

Dem Sterben zum Trotz | Video k dispozici do 26.11.2022

Dem Sterben zum Trotz90 procent nákladů, které člověk během svého života vynaloží na zdravotní pojišťovny, vzniká v posledním roce života. Jedná se o obchod, který každoročně dosahuje miliard eur. Mezitím tento trh pro sebe objevili i velcí investoři, kteří investují obrovské částky do rozvoje a převzetí klinik a pečovatelských zařízení.

V čele klinik sedí vyškolení zdravotničtí ekonomové, kteří mají za úkol udržet kliniky a zařízení v zisku. Místo opatrnosti a péče o lidi jsou na prvním místě bohaté a výnosné terapie. Zátěž spojená s krizí Corona opět zvýšila náklady, ale také podrobila kontrole poskytování intenzivní péče. Otázka, jaké náklady jsou oprávněné nebo jaká lékařská péče je přiměřená, se v souvislosti se systémem Covid19 ještě zhoršila.

Největší trápení pacientů, sester a lékařů

"Die Story im Ersten: Dem Sterben zum Trotz" odhaluje, jak vznikl systém, který jako by ztrácel ze zřetele člověka a způsobuje ničivý tlak a největší utrpení pacientů, ošetřovatelů i lékařů.

Důsledky ekonomizace zdravotního systému jsou patrné zejména u nejstarších a nejslabších osob. Zbytečné operace, nadměrné čištění krve a mučivé terapie bez cíle již nejsou ojedinělými případy v celé zemi - protože zdravotní systém platí nemocnicím podle výdajů. Vedení nemocnic tlačí na lékaře, aby více operovali, a šéflékaře láká na bonusové smlouvy. Proto v Německu umírá stále více lidí na přístrojích - mezitím je přibližně každý třetí umírající stále ventilován. Počet pacientů, kteří jsou stále operováni, vzrostl mezi lety 2007 a 2015 o 21 %, počet dialyzovaných pacientů o 30 % a počet pacientů s trvalou tracheotomií o 16 %. "Velká část těchto zákroků v závěru života se provádí dokonce proti výslovné vůli člověka nebo alespoň bez ní," říká lékař a kritik paliativní péče Mathias Thöns v rozhovoru s autorkou Alexandrou Hardorfovou.

Hardorfová je autorkou filmu, ale také matkou a dcerou. V blízkosti nizozemských hranic se autorka s vlastní rodinou nejprve vyrovnává s problémy důstojného odchodu. Její tchán Hans (76) má rakovinu a velmi slabé srdce. Při rutinním vyšetření je pak v břiše objeveno aneurysma. Diagnóza: neoperabilní, rozsudek smrti. Rodina se po rozhovoru s ošetřujícím lékařem rozhodne. Pokud céva praskne, neměla by být zahájena žádná život udržující opatření, protože z Hansova pohledu by pak důstojný život již nebyl možný. Německo-nizozemská rodina se rozhodne, zda vůbec v případě nouze zavolá nizozemskou záchrannou službu. Protože v Německu je na rozdíl od Holandska intenzivní péče poskytována automaticky při přijetí do nemocnice. Hadice, kabely, monitory - to Hans, stejně jako mnoho dalších lidí v Německu, nechce.

Jaké dokumenty jsou v případě nouze důležité?

Alexandra Hardorfová začíná svůj investigativní výzkum právě zde. V empatických rozhovorech s traumatizovanými lidmi a expresivních obrazech přibližuje individuální osudy i složité struktury německého zdravotnického systému. "Die Story im Ersten: Dem Sterben zum Trotz" se ptá: Kdy je čas ukončit terapii? Jak mohu uplatnit svou poslední vůli? A komu prospěje, když bude terapie přesto pokračovat?

V dokumentu se setkáváme s lékaři, lidmi, kteří se vzdali léčby, informátory, postiženými, kritiky a obhájci našeho zdravotnického systému, abychom odhalili struktury, které mohou vést k utrpení jednotlivců i celých rodin. Na své cestě se však autorka setkává i s lidmi, kteří jí pomáhají, aby se měla dobře. Film ukazuje, které dokumenty jsou v případě nouze důležité, na co si dát v nemocnici pozor a co má každý člověk právo požadovat.

Film Alexandry Hardorf

Produkce Bremedia na objednávku Radia Bremen pro Das Erste.

Tento program je od 26. listopadu 2021 nejprve k dispozici online a poté po dobu dvanácti měsíců ve vysílání ARD Mediathek.

***

Na celém světě umírá ročně 6 milionů dětí hladem. Každý devátý člověk na světě (795 milionů) trpí podvýživou. Převážná většina hladovějících lidí žije v rozvojových zemích, kde 12,9 % obyvatel trpí podvýživou. V Asii hladoví nejvíce lidí - dvě třetiny obyvatel. Takhle se chová vyspělá civilizace?

Dočkáme se podobného pořadu i ve veřejnoprávní ČT? Zakoupí ČT vysílací práva? Jako službu veřejnosti, by to udělat měla.

Nedivme se, že léčba rakoviny metodou MUDr. Karla Fortýna byla "zadupána do země" – na levných, rychlých a osvědčených metodách léčby se nevydělává...

 

Jan Šinágl, 1.12.2021

***

Osvědčenou metodu k léčbě rakoviny bez následků máme už 60 let!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2021-12-04 15:20
Poslední zpráva pochází z Německa a týká se jak jinak než podivností kolem covidu. To, že neočkovaní nemohou do restauračních zařízení, na to už jsme si ve zprávách nějak zvykli. Podle magazínu The Spectator však Němci zašli mnohem dál. Tamní asociace pro euthanazii Verein Sterbenhilfe totiž vydala novou direktivu, podle níž bude možné nabízet služby ukončující život jen těm, kteří byli očkováni, nebo prodělali nemoc. Nechtějí ohrozit své spolupracovníky . Takže v Německu nepůjde bez vakcíny ani ukončit svůj život.

Martin Hampejz, LN 4.12.2021: Injekce, lístek do nebe

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)