Podle Švancary určitě není Zlatý míč ve špatných rukou, Ujfalušimu to ale přijde opravdu nefér

Podle Švancary určitě není Zlatý míč ve špatných rukou, Ujfalušimu to ale přijde opravdu nefér

Zlatý míč za rok 2021 vyvolal opravdu velkou spoustu emocí a vítěznému Messimu nemůže přijít na jméno například František Straka, který by cenu pro nejlepšího hráče planety jednoznačně udělil Robertu Lewandowskému z Bayernu Mnichov (oproti nynější hvězdě Paris Saint-Germain, která skórovala každých 109 minut, potřeboval Polák na gól jen 67 minut čistého času). Daniel Kolář, Petr Švancara či Tomáš Ujfaluši už ohledně čerstvého vítěze hovořili na serveru tn.nova.cz o něco smířlivěji. Jak tedy prestižní anketu magazínu France Football glosovali oni?

Petr Švancara:

Zlatý míč určitě není ve špatných rukou. Na Copa América se Messi prezentoval pro tým opravdu skvěle, je těžké říct, že si to někdo nezasloužil, ale měl skvělý rok. Samozřejmě se správně nabízí otázka, jestli to neměl získat produktivnější Robert Lewandowski. Copa América nejspíše všechny výkony Lewandowského překonala, ale sám jsem říkal, že Zlatý míč měl dostat právě on."

Daniel Kolář:

"Já Messiho miluji a myslím si, že společně s Ronaldem jsou nejlepší hráči současnosti i celé fotbalové historie. Co se týče minulé sezóny, tak je to spíše za zásluhy, abych řekl pravdu. V posledním ročníku nezářil tak stoprocentně jako minulé sezóny, ale stejně mu to moc přeji."

Tomáš Ujfaluši:

"Pokud by se udílel Zlatý míč v minulém roce, tak by stoprocentně vyhrál Robert Lewandowski. Messimu bych to za výhru v Copa América, kde byl nejlepším střelcem i hráčem, a za úspěchy ve španělské lize, kterou sice nevyhrál, ale opět byl nejlepším střelcem, klidně dal. Přijde mi to ale opravdu nefér vůči Lewandowskému, který má za sebou dvě, tři exkluzivní sezóny."

František Straka

"Je to úsměvné. Já to nechápu a je to trapné. Uznávám Messiho, ale vůbec jsem nepočítal s tím, že on by letos měl být tím vítězem. Vyhrál Copa América, ale já v této anketě vidím jediné jméno, a to je Robert Lewandowski. Ať si každý říká, co chce, ale politika míchá kartami naprosto neskutečně i ve sportu. To mě strašně mrzí. Pro mě tu byl jediný adept, a to byl Robert Lewa."

Messi opět přepsal historii, Lewandowski si musí na Zlatý míč počkat, Ronaldo vypadl z nejlepší pětky

Zdroj: tn.nova.cz