1. 12. 2021

S lupou do historie: The Big C

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Big C (Ve znamení raka) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název The Big C (Ve znamení raka)
Žánr Drama, Komedie
Stanice Showtime
Vysílání 2010–2013
Počet sérií 4
Premiéra 16. 8. 2010
Délka pilotu 29 minut
Prům. hodnocení 73 % (od 248 uživatelů)

O čem to je?

Cathy byla obyčejná matka z předměstí, alespoň dosud. Nyní jí však diagnostikovali rakovinu a ona má pocit, že se celý její svět zhroutil, když musí čelit této hrozné skutečnosti. Musí v sobě najít veškerou sílu, aby dokázala dál pečovat o svou rodinu a především se pokusila nevzdat se a bojovat.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Přesně toto jsem dneska potřeboval, sklenku vína a tento pilot. Pokud hledáte nějakou oddechovku, která ale nebude úplnou ptákovinou, přesto bude vtipná, tento seriál chcete. Užíval jsem si ho celou dobu i přesto, že hlavní myšlenkou není oddechové téma.

Postavy žeru, Cathy je perfektní a s novou filozofií její scény nabírají na obrátkách, sousedku žeru, manžel mi vadí, zkrátka všechno je, jak má být. Je to Showtime a seriál si tak jede na jiné vlně, přijde mi to jako mix Foxu, ABC a NBC se svěžestí. A teda výchovné metody dostávají sto procent okamžitě, to nemá chybu.

Pilot se celou dobu nese v příjemné komické rovině a je uzavřený vážnějším způsobem. Ale zase to není nějaké přehánění, rozhodně nebudete potřebovat krabici kapesníků, spíš je to takový konec dílu na úrovni. Tak je to správně.

Ta půlhodina neuvěřitelným způsobem navnadila na další sledování. Člověk chce vědět, co bude s Cathy, kam se vyvine vztah se sousedkou, manželem, doktorem, jak převychová syna a potažmo studentku… zkrátka a dobře, dějových lákadel je tu plno. Navíc se na to i dobře dívá, není potřeba blyštivé vily a tuna speciálních efektů, takto hezky přirozeně, dokonalé.

  • nová filozofie Cathy
  • sousedka
  • navnadí na další sledování
  • závěr na úrovni
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu