Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Parkovací automaty v Budějovicích nefungovaly. Mělo to svůj důvod, vysvětlilo město

Od 1. prosince začínají v Českých Budějovicích platit parkovací zóny v jižní části města. V den spuštění si lidé všimli, že některé parkovací automaty nefungují. Radnice vysvětlila, že to je součást plánovaného procesu. Prosinec je z pohledu města zkušebním měsícem.

Podle radnice se parkovací automaty zprovoňovaly 1. prosince celý den. „Mělo to svůj důvod. Jedná se o rozsáhlejší systém, ve kterém hrají roli samotné automaty a další na ně navázané aplikace. Aby bylo možné systém správně nastavit, bylo nutné v jednu dobu propojit více funkčních prvků,“ uvedl Petr Ferebauer z odboru kanceláře primátora. 

O parkovací oprávnění v nových zónách mohou lidé žádat od pondělí. Ostrý start přijde v novém roce

Pondělní jednání rady města upřesnilo termíny a okolnosti zavedení parkovacích zón do další části města. V polovině listopadu by mělo být vše připraveno ke spuštění. Ostrý start bude až od 1. ledna 2022. Už na konci září ale budou moct lidé o...

Právě to bylo podle něj naplánováno na 1. prosinec. „Začalo to průběžným odstraňováním značení zneplatňující svislé dopravní značky, docházelo k postupnému aktivování více jak 30 parkovacích automatů umístěných po celé zóně, a zároveň k navázanému propojení aplikací pro úhradu parkovného, jako jsou mobilní aplikace Sejf a online virtuální parkovací hodiny,“ vysvětlil náměstek primátora Petr Holický (ANO).

Parkovací automaty jsou podel něj všude kromě těch, které mají být na staveništích v ulici Šumavská a u Jižní zastávky.

Rozšíření modrých zón: Značení se objevilo pozdě, poté se nic nedělo

V Českých Budějovicích v těchto dnech pokračuje rozšířování modrých zón. Budějcké Drbně jeden z čtenářů popsal situaci spojenou se zpožděným umístěním dopravního značení. Redakce požádala o vyjádření vedení radnice.

Holický také připomněl, že prosinec město vnímá jako měsíc zkušebního provozu, kdy se má systém doladit a odstraní se případné nedostatky. „Pokud by parkovací hodiny fungovaly od půlnoci 1. prosince docházelo by k paradoxní situaci, kdy by řidiči museli zaplatit za již zaparkované vozy z předchozího dne. Nechtěli jsme, aby k tomu docházelo, a to i z důvodu kontroly úhrady parkovného,“ dodal Holický. 

Nové území, kde zóny platí, zahrnuje lokalitu ohraničenou ulicemi Žižkova, Mánesova, Novohradská, Papírenská a řekou Vltavou. Provozní doba je od pondělí do pátku mezi 8:00 a 20:00. Mimo tuto dobu a ve svátky se parkovné neplatí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, modré zony, parkování, automaty, jižní čechy, doprava, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovací automaty v Budějovicích nefungovaly. Mělo to svůj důvod, vysvětlilo město  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.