Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.
Matrix Resurrections | The Matrix Resurrections | 2022
csfd  imdb  kinobox
US premiéra: 25.12.2021
CZ premiéra: 23.12.2021
režie: Lana Wachowski
hrají: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris

Matrix Resurrections: Trailer 2


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
do_Od

Ty kráso, to je nářez! Akce, dialogy, konečně i ten vizuál (!) na mě funguje, takhle velkolepě epicky jsem doufal, že čtvrtý Matrix vykopne celou kampaň od začátku. Jako obvykle to ale studio zkouší zachraňovat až na poslední chvíli, nicméně po tomhle traileru bych si tipnul, že se mnozí z nás nakonec vydají i do kina, aby Neovi a spol. něco málo přispěli do vínku. Díky paralelní premiéře na HBO Max furt čekám propadák a velký špatný pro Lanu Wachowski, po téhle našlapané ukázce ale zároveň začínám mít naději, že to třeba bude dobrej film. Jasně, je to jen skvěle sestříhaný trailer s parádní gradací a osudovými momenty, ale v tomhle sexy podání ten materiál zkrátka funguje, takže najednou věřím, že by to mohlo takhle fungovat i v tom kině. Snad bude. 

Matrix Resurrections: Déjà Vu Trailer


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
do_Od

Lákavá ukázka, ne že ne. Kombinace nostalgie ze známých záběrů a postav z původní trilogie spolu s těmi pěknými momenty z nového filmu, o kterém stále víceméně nic nevíme, i když mezitím internetoví fandové vyšťourali ledacos, funguje v tomto traileru náramně. Na druhou stranu film má pár dní do premiéry a možná by bylo lepší se vytasit s něčím plnohodnotným, prodat lidem důvod, proč vyrazit do kina, protože jestli zatím z nového Matrixu něco necítím, tak že bude událostí sám o sobě, nikoliv pouze v návaznosti na první tři filmy. Samozřejmě že fanoušci včetně mě budou zvědaví, jak se rozhodla Lana Wachovski navázat na své nejlepší dílo, nicméně sundejte z toho nálepku Matrix a máte tu film, u kterého mě nenapadá jediný důvod, proč bych ho chtěl vidět. Bokem toho že v něm Keanu Reeves bude opět předvádět kung-fu. Ale tak třeba mě ještě tvůrci překvapí. Přece jen to měla být ještě spolu s Bondem a Dunou událost roku, byť ji teď jaksi zastínil třetí Spidey.

Matrix Resurrections: Trailer


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
Cival

Ještě že už máme za sebou druhé Dědictví, dvojky Bony a klid a Sněženek a machrů, ale i Trainspotting 2 nebo Skleněného. Život nás už naučil a připravil nás na to, že sequelitida se tvrdě chápe i těch nejslavnějších značek a nejstatnějších kultů. A že je dobré se připravit na to, že pokud by to nevyšlo, je výhodnější si nechat vymazat paměť, tvářit se, že se tak nikdy nestalo, a s nadšením se obrátit zpět ke klasice, kterou ani revize nemůžou zničit. I u nového Matrixu totiž rozhodně je šance, že neobstojí tváří v tvář původní trilogii - příběh může být vycucaný z prstu a některé akční záběry nepřipomínají blockbusterovou revoluci, ale spíš efektní pokusy z ranku Jupiter přichází. Nestahuju ale kalhoty, protože premiérový brod je daleko. Marně to nevyznívá, zvlášť na ploše úderného traileru. A pokud Lana Wachowská vymyslela moudrý přístup k nové návštěvě a děj bude dramaticky nosný i intelektuálně stimulující, můžeme být nakonec spokojení. Rozhodně se ale vyplatí být na pozoru.

Matrix Resurrections: Teaser 2


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
Spooner

Níže jsme si probrali "modrou" variantu teaserů s voice-overem Neila Patricka Harrise, samozřejmě ale musí dojít i na vzorek červené pilulky, které propůjčil svůj charismatický hlas Yahya Abdul-Mateen. A musím říct, že po zevrubném proklikání obou pilulek mi přijde, že právě ta rudá obsahuje mnohem více kulervoucí, atmosféričtější a akčnější záběry, které ve velké míře variují ikonické scény či záběry z prvního dílu. Což je fakt, jenž mě na jednu stranu pořád trochu znérvozňuje a zůstává kvůli tomu ve mně větší míra opatrnosti, na tu druhou však svou roli v teaseru plní dokonale. I díky nostalgickým problikům se o novém Matrixu mluví ve velkém a internetový buzz z nuly na sto zvládli Warneři tak precizně, že jim musí ostatní studia závidět. Tak snad ho čtvrteční trailer nezadupe do země..


Matrix Resurrections: Teaser


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
do_Od

Warneři odpálili kampaň ke čtvrtému Matrixu a můžu vám říct, že navzdory všem těm leakům, negativním zprávám okolo Wachovských, i nespokojenosti značné části filmové obce se způsobem, jakým studio vypouští své filmy do světa, tenhle film nejspíš stejně zbourá internet. Ani Duna nemá takový hype, jako čtvrtý Matrix. Nicméně studio nenechává nic náhodě, a tak kromě obyčejného oznamovacího teaseru spustilo také web se dvěma pilulkami - červenou a modrou - pod kterými se skrývají dva odlišné teasery. V jednom (který máte výše) slyšíme voiceover mladého Morphea, a v tom druhém (v tomhle) zase Neila Patricka Harrise (Zmizelá), přičemž u obou pak máme pár střípků stěžejních záběrů, které ale po kliknutí na pilulku pokaždé doprovází několik vteřin záběrů, jež se pravidelně (?) mění. Jinými slovy existuje momentálně prý 180 tisíc variant klipů ze čtvrtého Matrixu. Upřímně přeju hodně štěstí těm, kteří je budou chtít zhlédnout všechny. Plnohodnotný trailer každopádně dorazí ve čtvrtek. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace