Serie A - souhrn 15. kola: Neapol zůstává na čele

30.11.2021, 20:27, aktualizováno 02.12.2021, 22:45
Komentáře a souhrny
Dries Mertens (© AFP)
Neapol neudržela vedení na půdě Sassuola, přesto po remíze 2:2 zůstává první o bod před AC Milán, jenž vyhrál v Janově. Inter Milán si poradil se Spezií, naopak AS Řím prohrál v Boloně. Atalanta si o víkendu vyšlápla na Juventus a dnes přidala další triumf, doma neměla problémy s Benátkami. Dařilo se rovněž Fiorentině a Juventusu...

SS Lazio - Udinese Calcio 4:4

02.12.2021 20:45

Góly: 34. Ciro Immobile, 51. Pedro, 56. Sergej Milinković-Savić, 79. Francesco Acerbi - 17. Beto, 32. Beto, 44. Nahuel Molina, 90+9. Tolgay Arslan

Italské calcio nabídlo další strhující podívanou a opět bylo středem pozornosti Stadio Olimpico. Udinese překvapilo domácí Lazio a vedlo o dvě branky, aby ještě krátce před koncem duelu prohrávalo o gól. Nakonec se oba týmy vybičovaly k úchvatnému výkonu a dohromady daly osm branek. Body se dělily.

Tohle byl zápas, který nepostrádal vůbec žádnou ingredienci, kterou na italském calciu tak moc milujeme. Vášnivé diváky, strhující atmosféru, vyloučení, množství branek a šancí, malá osobní dramata. Osm branek a tři červené karty, drama do posledních minut a rozuzlení v samém konci nastaveného času. To a mnohem víc předvedlo Udinese s Laziem.

Udinese oproti všem předpokladům vtrhlo do utkání s velikým gustem a už po sedmnácti minutách vedlo. Hosté se udrželi po zprvu komplikované akci u vápna Biancocelesti a po Jajalově centru se k hlavičce dostal Beto. Tenhle mladý portugalský útočník trkl do míče hlavou a překonal brankáře Reinu - 1:0.

Poté, co střela Luise Alberta letěla nad břevnem, se Udinese utrhlo podruhé. A opět to byl Beto. Ten převzal míč na půlící čáře a dosprintoval s ním až do vápna, protože Lazzarri s Acerbim jeho rychlým nohám nebyli soupeřem. Pak Beto obešel i Reinu a přes padající duo zakončil do sítě!

Jenže Lazio se nedalo a tohle skóre trvalo jen 120 vteřin. Na pravé straně totiž dostal dostatek prostoru Luis Alberto, vymyslel nebezpečný pas před bránu a tam obrana Udinese nedokázala míč odvrátit jinak než k Ciru Immobilemu.

Jenže první poločas zakončilo Udinese. Hrál se obecně hodně atraktivní fotbal a po další rychlé akci nasprintoval do vápna Gerard Deulofeu. Tomu se povedlo obejít obránce a nahrát do druhé vlny na Nahuela Molinu. Toho nikdo nehlídal, takže Molina mohl v klidu zakončit k tyči - 3:1.

Trenér Sarri měl v kabině zřejmě hodně vášnivou a dramatickou řeč, protože do druhé půle se domácí v mnoha ohledech zlepšili. Hráli dravě, rychle a brzy se jejich práce začala vyplácet. Po šesti minutách od zahájení druhé půle Hysaj pronikl k vápnu, nasadil soupeři jesle a jeho rána byla zablokována. K míči se ale rychle dostal Pedro, který kličkou obešel prvního obránce a nedal Silvestrimu šanci.

Lazio snížilo, ale to mu nestačilo. Po pouhých pěti minutách se u vápna Udinese uvolnil špatně bráněný Sergej Milinković-Savić a vymyslel krásný obstřel na zadní tyč, se kterým Silvestri nemohl nic dělat. Problém byl, že hned o minutu později dostal druhou žlutou obránce Patric a tím zkomplikoval svému týmu cestu za body.

Hosté v tom ale domácí nenechali a do kabin se vzápětí po faulu do obličeje poroučel i Molina. A ten hodně chyběl, když v 79. minutě přistál míč ze standardky na hlavě obránce Francesca Acerbiho, který hlavou dokonal obrat! Sudí Piccinini nastavil sedm minut, ale hrálo se devět. A právě v té deváté Lazio přišlo o dva body. Přímý kop v poslední šanci utkání rozehrál Forestieri na Tolgaye Arslana, který z první prostřelil všechno před sebou - 4:4.

Více informací k zápasu

Turín FC - Empoli FC 2:2

02.12.2021 18:30

Góly: 10. Tommaso Pobega, 15. Marko Pjaca - 34. Simone Romagnoli, 72. Andrea La Mantia

Ani dvoubrankové vedení nestačilo Turínu na zisk tří bodů. Náskok, který vytvořili Pobega s Pjacou, znehodnotil svým vyloučením Singo a oslabení domácí vedení ztratili. Nejprve snížil Romagnoli a čtvrthodinu před koncem vyrovnal La Mantia.

Duel Turína s Empoli byl klasickým střetnutím dvou týmů ze středu tabulky. Granata chtěla využít domácího prostředí a navázat na výhry s Janovem, Sampdorií a Udinese. Empoli zase porazilo Fiorentinu 2:1 a i tady byla velká očekávání.

Po osmi minutách se narodila první velká gólovka. Pjaca si dělal prostor ke střele a balón posadil přesně na hlavu Praeta, který trestuhodně minul branku. O dvě minuty později už se Granata zaslouženě trefila. Vše začalo u velké chyby Zurkowskiho, který nepochopitelně namazal Sanabriovi. Obrana Empoli ho ještě dokázala zastavit, ale když se dostal k dorážce Tommaso Pobega, byla bezmocná.

Empoli bylo v úvodu utkání jako opařené a Turín si nadále dělal, co chtěl. V 15. minutě vymyslel další uvolnění Marko Pjaca a tentokrát střelou k tyči Vicaria překonal. Domácí vedli o dva góly a utkání měli parádně rozehrané.

Ve 30. minutě se ale všechno změnilo. Singo marně naháněl Di Francesca a před šestnáctkou jej povalil na zem. Sudí ukázal domácímu hráči rovnou červenu kartu, protože Di Francesco by jinak postupoval sám na branku. FC Turín tedy vedl, ale čekala ho hodina v oslabení. Empoli toho okamžitě využilo a po rohovém kopu vsítilo kontaktní branku. Na Hendersonův centr si naskočil Simone Romagnoli a hlavou snížil.

Empoli začalo druhý poločas očekávaným náporem, po patičce Pinamontiho centroval Henderson a od Bremera skončil balón na břevně. Turín se převážně bránil a šance Azzurri přibývaly. V 67. minutě zakončoval těsně vedle Bremer a o chvíli později vstřelil neuznaný gól z ofsajdu La Mantia.

Hostující hráč nakonec nemusel zoufat. O dvě minuty později mu posadil balón na hlavu Luperto a La Mantia ho tentokrát uklidil k tyči - 2:2. Empoli cítilo naději na vítězství, ovšem ve zbytku zápasu už se prosadit nedokázalo. S remízou 2:2 tak nemůže být spokojen ani jeden tým.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AC Milán 0:3

01.12.2021 20:45

Góly: 10. Zlatan Ibrahimović, 45+1. Junior Messias, 61. Junior Messias

Druhé místo si udrží po tomto kole AC Milán, který na stadionu Luigi Ferraris zvítězil pohodlně o tři góly. Z přímého kopu se trefil Zlatan Ibrahimović a další dvě branky obstaral Brazilec Junior Messias. Janovští si za devadesát minut moc šancí nevytvořili, tu nejzajímavější měl od poloviny hřiště střídající Portanova.

Velice pikantní bylo utkání pro trenéra Grifonů Andrije Ševčenka, který v Miláně dlouho působil a vyhrál s ním vše, co se dalo. Ukrajinskému trenérovi však výsledek utkání vůbec nevyšel. Krom zisku tří bodů si Rossoneri připsali jednu citelnou ztrátu, to když po šesti minutách musel střídat zraněný stoper Simon Kjaer.

Dánský obránce utrpěl zřejmě svalové zranění při jedné z prvních akcí Janova. Domácí začali dobrou příležitostí, ale postupně se z hrací plochy vytratili. Každopádně Kjaerovo zranění bylo příležitostí pro méně vytěžovaného stopera Gabbiu. AC tak bude doufat, že v případě Kjaerova zranění nejde o nic vážného.

Milán se na Luigi Ferraris rychle uklidnil, když se k volnému přímému kopu postavil Zlatan Ibrahimović a přesnou ranou k tyči překvapil Sirigua. Rossoneri tím převzali otěže zápasu do svých rukou a až do konce je nepustili. Převaha Milána vygradovala ještě v prvním poločase ve druhou branku, o kterou se tentokrát postaral Junior Messias. Brazilec se položil k hlavičce a překvapil tím domácího brankáře.

Junior Messias a Zlatan Ibrahimović, to bylo duo, od kterého hrozilo největší nebezpečí. Jenom vytáhlý Švéd měl několik příležitosti definitivně rozhodnout, ale povedlo se to až Messiasovi. V 62. minutě mu přihrál balón už ve vápně Díaz a Messias utaženou přízemní střelou k tyči zvýšil na 3:0.

AC pak už v poklidu kontrolovalo hru a Grifony pustilo jen do jedné větší šance. Portanova od poloviny hřiště zkusil štěstí, ale Patricka Schicka z evropského šampionátu nenapodobil i proto, že Maignan balón vyškrábl na rohový kop. Hosté vyhráli 3:0 a svému bývalému hráči Ševčenkovi přidělali vrásky na čele.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - SSC Neapol 2:2

01.12.2021 20:45

Góly: 71. Gianluca Scamacca, 89. Gianmarco Ferrari - 51. Fabián Ruiz, 59. Dries Mertens

Sassuolo předvedlo další skvělou show a poté, co si nedávno poradilo s AC Milán, obralo o body i druhého největšího favorita na titul. Neapol se sice na Mapei Stadium dostala po změně stran do vedení o dvě branky, ale ani to jí nestačilo, protože domácí v závěru dorovnali.

Dries Mertens byl tím mužem, který měl vést neapolské legie do útoku při dlouhodobé absenci Victora Osimhena. V první půli si na něj ale domácí hráči dávali velký pozor. A tak se ke slovu dostávali jiní. Jako třeba Fabián Ruiz, kterému míč krásnou nahrávkou připravil Piotr Zieliński. Rána španělského záložníka ale poslala míč mimo.

Zieliński byl obecně hodně aktivním hráčem a každý jeho dotyk s míčem u vápna domácího brankáře Consigliho smrděl gólem. První opravdu velkou šanci měl na svědomí kapitán Lorenzo Insigne. Ten se po půlhodině hry prodral do vápna Consigliho a z posledních sil ještě vypálil. Sledoval ale pouze dobrý zákrok domácího brankáře.

Jinak toho první poločas mnoho nenabídl a musela přijít změna. Trenér Spalletti poslal do hry Elmase a začaly se dít věci. Lobotka nejprve pálil nepřesně, ale o pouhou minutu později už se Neapol mohla radovat. Zieliński prostrčil míč u vápna na Fabiána Ruize, který krásnou ranou do protipohybu nedal Consiglimu šanci - 1:0.

Se Sassuolem začalo být zle a Neapol si naopak začala utkání užívat. A to tím spíš, když se po hodině odehraného času prosadila ještě jednou. Z pravé strany se Neapoli povedlo založit rychlou kombinaci centrem, který si ve vápně elegantně zpracoval Dries Mertens. Belgický veterán pak jen zamířil přesně a slavil druhou branku svého týmu.

Jenže Sassuolo se nevzdalo a do hry vyslalo čerstvé síly. Zvýšilo aktivitu a brzy se dočkalo sladké odměny. Že to bude ještě pořádné drama, to ukázala 72. minuta. V ní si centr zleva od obránce Kyriakopoulose zpracoval Gianluca Scamacca krásně hrudí a následně z voleje dělovkou pod břevno překonal pozdě zasahujícího Ospinu.

Luciano Spalletti začal být na lavičce Partenopei pořádně nervózní a posílil obranu stoperem Jesusem. Ten ho ale nespasil, protože na Sassuolu byla hodně vidět chuť srovnat. A povedlo se mu to minutu před koncem. Domenico Berardi našel po standardce krásným pasem do vápna hlavu Gianmarca Ferrariho, který se nemýlil a odstartoval mohutný příval radosti na stadionu Mapei.

Více informací k zápasu

Bologna FC - AS Řím 1:0

01.12.2021 18:30

Góly: 35. Mattias Svanberg

Felsinei si připisují další veledůležitou výhru a přibližují se k pohárům. Dnes totiž předvedli takticky vyspělý výkon a na skolení AS Řím jim stačila jediná branka Mattiase Svanberga.

Bologna měla za sebou nepříliš přesvědčivé výkony, ale pořád se držela v relativním dohledu od pohárů. Oba trenéři se před utkáním častovali přátelskými výrazy a komplimenty, ale na hřišti to od prvních chvil vřelo. Viděli jsme hodně ostřejších zákroků na obou stranách, byť sudí Pairetto netahal z kapsy žlutou kartu ani jednou za celých 38 minut!

A když už ji udělil Robertu Sorianovi, tak v tu chvíli mu to moc vadit nemohlo. Protože jeho Bologna tou dobou vedla nad favoritem utkání! Po pětatřiceti minutách se obrana "Vlků" nepřirozeně rozevřela, záložník Mattias Svanberg se dostal u vápna k míči a krásně zakroutil ránu k tyči. Balon navíc těsně před Ruiem Patríciem ještě skočil a Bologna vedla!

Kdo si na žlutou kartu mohl stěžovat mnohem víc, to byl Tammy Abraham. Anglický šutér totiž zřejmě nechtěně trefil rukou soupeře do obličeje a dostal žlutou. To ho naštvalo především proto, že kvůli tomu přijde o šlágr příštího kola s Interem, což bude pro AS další velká ztráta.

Abraham měl v první půli jednu velkou šanci, když tečoval míč na bránu Bologně tak dobře, že Skorupski musel předvést výtečné reflexy, aby balon na poslední chvíli vyškrábl! Jinak se Římané hodně trápili, takže není divu, že se do zápasu dostal Carles Pérez.

Druhý poločas byl z pohledu AS ještě horší, protože Bologna dokázala úspěšně neutralizovat jakékoli nápady na útočení a vyrovnání. Ani několik střídání "Vlkům" nepomohlo, naopak. Rick Karsdorp dostal žlutou a Mourinho tím přišel o jediného pravého beka pro duel s Interem.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Spezia Calcio 2:0

01.12.2021 18:30

Góly: 39. Roberto Gagliardini, 58. Lautaro Martínez (pen.)

Povinnost splnil ve středečním zápase Inter Milán. Nováčka Spezii Calcio porazil brankami Gagliardiniho a Lautara Martíneze 2:0 a minimálně na pár hodin se posunul na druhé místo v tabulce. Inter měl utkání plně pod svojí kontrolou a Spezii vlastně nic nedovolil.

Inter vstupoval do zápasu jako jasný favorit, jehož povinností bylo získat tři body. Od začátku byli Nerazzurri aktivnější na balónu a svojí převahu stupňovali. Spezia se na San Siru bránila a dařilo se jí to celou půlhodinu. Teprve ve 36. minutě našli domácí recept a po přehledné kombinaci zakončoval po přihrávce Lautara Martíneze záložník Roberto Gagliardini! Inter vedoucí branku potřeboval a mohl se uklidnit. Spezia měla v prvním poločase jen jednu brankovou příležitost a nechybělo moc a mohlo být vyrovnáno. Po rohovém kopu hlavičkoval Amian a skvělý zákrok předvedl na brankové čáře Handanovič.

Svěřenci Simoneho Inzaghiho vedli 1:0 a rozhodně ještě neměli vyhráno. Spezia se o přestávce snažila oživit síly, ale lepší zůstával Inter. V 52. minutě se pustil do individuální akce Joaquín Correa a naštěstí pro Spezii trefil břevno! Ve velké šanci byl i Çalhanoğlu, proti kterému se zaskvěl Provedel.

Tlak domácích nakonec vygradoval v pokutový kop a druhou branku. Hristov zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a sudí měl o penaltě jasno. Lautaro Martínez jí suverénně proměnil a Inter vedl o dva góly. O chvíli později už to mohlo být o tři góly, ale další nebezpečnou ránu Çalhanoğlua zpacifikoval Provedel.

Spezia měla ještě spoustu času vrátit se kontaktní brankou do hry, ale proti Interu neměla moc šancí. Domácí hráli v pohodě a utkání si zbytečně nekomplikovali. Třetí gól ale nepřidali a spokojili se s vítězstvím 2:0, které je minimálně na pár hodin posune na druhé místo tabulky.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Cagliari Calcio 0:0

30.11.2021 20:45

Góly: -

Hellas zaváhal a trochu překvapivě si z duelu s Cagliari odnáší jen bod. V nepříliš atraktivním utkání jsme se nedočkali ani jedné branky.

Hellas vstoupil do utkání s Cagliari jako jasný favorit a moc dlouho mu netrvalo, než se začal výrazněji prosazovat. Už po pěti minutách se jako první dostal do šance Gianluca Caprari, který rozkmital své rychlé nohy a pokusil se zakončit na zadní tyči. Jenže na míč před prázdnou bránou těsně nedosáhl!

Svojí nátlakovou hrou nutil Hellas soupeř velmi často bránit a do defenzivy si často zapojoval i hlavní střelec, který pošilhává po italské reprezentaci, João Pedro. Zajímavou šanci si pro sebe vytvořil Nahitan Nández, jehož ránu musel brankář Montipò vyrážet na poslední chvíli. Jeho protějšek, Radunović, musel likvidovat ránu ze standardky od Velosa.

Radunović měl plné ruce práce s technickým obstřelem Antonína Baráka, jenž mířil velmi dobře na zadní tyč. Radunović se ale blýskl parádním reflexem. Druhá půle byla ještě méně atraktivní než ta první a jedinou větší šancí až do konce utkání se stalo Günterovo zakončení po rohovém kopu, které zastavila vzdálenější tyč!

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Juventus FC 0:2

30.11.2021 20:45

Góly: 21. Paulo Dybala, 70. Álvaro Morata

Fotbalisté Juventusu tentokrát žádné překvapení nedopustili a na půdě nováčka zapsali očekávané tři body. Stará dáma si zajistila vedení už v prvním poločase prostřednictvím Paula Dybaly a dvacet minut před koncem pečetil výsledek Álvaro Morata. V nastaveném čase neproměnil pokutový kop již zmiňovaný Dybala.

Hostům se letos vůbec nedaří a do toho vyplouvají na povrch různé neduhy současného vedení. Na hřišti Salernitany ale nedala Stará dáma nic znát a dokráčela si pro vítězství.

Začátek ale nebyl jednoduchý, zvláště poté, co Simy nebezpečně hlavičkoval vedle hostující branky. Juventus byl efektivnější a ve 21. minutě vedl. Paulo Dybala si před šestnáctkou vyměnil balón s Kulusevskim a přesně mířenou střelou k tyči změnil nerozhodný stav. O pár minut později vstřelilo Juve další gól, ale tentokrát neuznaný kvůli ofsajdovému postavení.

Juventus držel v Salernu poločasové vedení a pochopitelně chtěl utkání co nejrychleji rozhodnout ve svůj prospěch. V 58. minutě si ale zahrál s ohněm a Ranieri ve stoprocentní šanci trefil tyčku! Příznivci Juventusu se mohli uklidnit až dvacet minut před koncem. Bernardeschi převzal centr z pravé strany a posunul jej na bližší tyč, kde byl připravený skórovat Álvaro Morata. Španělský útočník zvýšil na 2:0 a tím vítězství definitivně pojistil.

Salernitana sice měla na odpověď dvacet minut, ale proti organizované Staré dámě se neprosadila. Gyömber hlavou rozvlnil jen boční síť a Dybalovu pohotovou střelu vytěsnil Belec. Živo bylo také v nastavení. Po faulu Gyömbera na Dybalu zahrával pokutový kop druhý jmenovaný, jenomže v klíčový moment podklouzl a z penalty přestřelil! Juventus splnil povinnost a o záchranu bojující Salernitanu porazil o dva góly.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Venezia FC 4:0

30.11.2021 18:30

Góly: 7. Mario Pašalić, 12. Mario Pašalić, 57. Teun Koopmeiners, 67. Mario Pašalić

Atalantě se povedl dnešní zápas na jedničku z hvězdičkou a tou hvězdičkou se stal mladý záložník Mario Pašalić. Chorvatský talent se v Bergamu rozehrál k životní sezoně a dnes hattrickem zničil šance nováčka z Venezie.

On tedy nováček zkoušel favorita aspoň zastrašit a málem mu to vyšlo už v první minutě hry. Do míče z větší vzdálenosti práskl talentovaný Američan Gianluca Busio a sledoval, jak má brankář Juan Musso plné ruce práce s vyražením jeho projektilu nad břevno. A pak nováček zjistil, jak umí být Orobici smrtelně přesní.

V osmé minutě si na nahrávku od Josipa Iličiće naběhl Mario Pašalić a z první propálil brankáře Romera. Zkušený Argentinec ale měl to nejhorší ještě před sebou. Po pouhých pěti minutách si Pašalić narazil míč s Luisem Murielem a naběhl si do vápna. Tam už snadno z první propálil Romera a slavil gól na 2:0.

I jeho mladší soupeř a krajan Juan Musso musel zasahovat. Po dvaadvaceti minutách se přiřítil k vápnu La Dea útočník Thomas Henry a Musso měl co dělat, aby jeho ránu schoval do rukavic. Zbytek první půle už za mnoho nestál, byť třeba Luis Muriel si za svou aktivitu a neustálý pohyb gól jistě zasloužil. Jenže se ho nedočkal.

Hrdinou byl Pašalić. Ten mohl zkompletovat hattrick hned po změně stran, ale to ještě pálil do Sergia Romera. Někdejšího gólmana United nebo Sampdorie ale překonal i někdo jiný než jen Pašalić. V 57. minutě se o to postaral Teun Koopmeiners, který si vyměnil míč s Pezzellou u vápna a krásnou ranou k tyči skóroval. Mimochodem, dal svůj první gól v dresu nového zaměstnavatele.

Orobici rozebírali svého soka a jeho obranu kousek po kousku a hrnuli se na jeho bránu s elegantními kombinacemi. Další z nich zakončil Luis Muriel jen ranou do tyče. Debakl hostující obrany dokonal symbolicky až Pašalić, který si v 68. minutě naběhl do vápna a sledoval, jak Muriel uháčkoval hned trojici obránců. Pak si stáhl míč ze vzduchu a propálil Romera dnes naposledy.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - UC Sampdoria 3:1

30.11.2021 18:30

Góly: 23. José Callejón, 32. Dušan Vlahović, 45. Riccardo Sottil - 15. Manolo Gabbiadini

Tři body ukořistila v domácím zápase Fiorentina. Svěřenci Vincenza Italiana přehráli Sampdorii 3:1 a znovu se přitom mohli spolehnout na Dušana Vlahoviće. Srbský reprezentant vstřelil jednu branku, stejně jako José Callejón a Riccardo Sottil. Pod čestný úspěch Námořníků se podepsal Manolo Gabbiadini. Všechny branky padly už v průběhu prvního poločasu.

Fiorentina o víkendu zaváhala a před vlastními fanoušky to chtěla za každou cenu odčinit. Proti Sampdorii však nezačala optimálně a po čtvrthodině hry prohrávala. Candreva našel centrem Gabbiadiniho a jeho hlavička zapadla do sítě. Byl to ale jediný světlejší moment hostujícího celku, který jinak předvedl spíše průměrnou podívanou. Fiorentina po inkasované brance přepnula na vyšší obrátky a ve 24. minutě se jí podařilo vyrovnat. Přízemní centr Sottila prošel až k nohám Callejóna, který jen nastavil kopačku a usměrnil balón do sítě.

Domácím remíza nestačila a ti nadále hýřili aktivitou. Ve 32. minutě se podařilo rozjet další pohlednou akci, na jejímž konci byl v životní formě hrající Vlahović. Callejón dobře vysunul Bonaventuru a jeho centr zasáhla hlavou srbská hvězda. Sám Vlahović měl v prvním poločase ještě jednu velkou šanci, ale bohužel pro Violu trefil jen Colleyho. Fiorentina se však do poločasu třetího gólu dočkala. Sottil stál v nastavení ve správný čas na správném místě a doklepnutím do prázdné branky zvýšil na 3:1. Fiorentina byla na koni a Sampdoria to měla po zbytek zápasu hodně těžké.

Doria tahala za kratší konec a pokud ještě chtěla s výsledkem něco udělat, musela přidat. Hostující lodivod však se střídáním otálel. V 53. minutě předvedl výborný zákrok Terracciano proti Caputovi a udržel tím Viole dvoubrankový náskok. Šance měla i Fiorentina a Sottil sám před Auderem netrefil branku.

Fiorentina kontrolovala hru a bez problému kráčela pro tři body. V nastavení ještě odmítl zdramatizovat zápas Candreva, proti kterému se zaskvěl skvělý Terracciano. Domácí Viola zvítězila zaslouženě 3:1 a v tabulce si drží skvělé šesté místo. Sampdoria se propadla na patnáctou pozici.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol15113132:936
2.AC Milán15112233:1835
3.Inter Milán15104136:1534
4.Atalanta Bergamo1594232:1731
5.AS Řím1581624:1625
6.ACF Fiorentina1580724:2024
7.Juventus FC1573520:1624
8.Bologna FC1573521:2424
9.SS Lazio1564529:2922
10.Hellas Verona1555528:2520
11.Empoli FC1562723:2820
12.US Sassuolo1554624:2319
13.Turín FC1553719:1618
14.Udinese Calcio1537520:2416
15.UC Sampdoria1543821:2915
16.Venezia FC1543812:2515
17.Spezia Calcio15321015:3411
18.Janov CFC1517717:2910
19.Cagliari Calcio1516816:299
20.Salernitana Calcio15221111:318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Samozrejme neprecenovat.. ale 4 2 3 1 je momentálně řešení

Reagovat
Lech

V sobotu na inter easy money

Reagovat
Inter Eterno Amore

Jose prežije dnešnú prehru?

Reagovat
Alberto Aquilani

s 22 miliónovým vertragom? Ale prosím ťa...

Reagovat
Inter Eterno Amore

No nevedel som práve, že koľko to má fúúú

Reagovat
Alberto Aquilani

Dúfal som, že budeme taký ten zlý nechutný a provokatívny mančaft, ktorých bude každý nenávidieť. Zatiaľ však sme tím, na ktorých si dokáže hocijaký tím, s bandou polomŕtvych dôchodcov, nahoniť egá (pozdravujem Garyho Medela).

Je to pomalé a bez nápadu. S takou hrou je to už len otázka času, kedy nás nejaký Skovčák zareže. Na jednu dobrú vec pripadnú 4 zlé. Hráči vpredu robia všetko opačne. Jediný hráč ktorý si udržuje výkonnosť dlhodobo a hrá to čo by mal, je Cristante. Dal by som mu pásku.

Reagovat
Lech

Cristante, Rui, Ibanez

Reagovat
pastal

To je těžké vyhrát když chybí nějaký moment překvapení je to strašně pomalé a čitelné!!!Na Řím se dokáže připravit i Divizní tým udělají obraný blok a Řím je bezradný navíc ti úplně v klidu odchodi a nikoho to ani nesere.Dneska Asko nastoupilo tak že si to chcou odchodit a stím že možná dají jeden gól a nějak to ubrání vždyť v 1 půli si nahrávali stoperi mezi sebou a žádná aktivita útočit nebyla když už to dostal Diawara tak místo nějaké nahry vpřed tak se otočí a zase to dá na stopery!!!Hnus z naší strany Inter nás v Sobotu rozbije jak psy bohužel 0:3 první střelu budeme mít v 60 minutě rád bych se pletl ale ......

Reagovat
PISTOLERO

Dneska pohodová výhra v tréninkovém tempu Spezia krom té hlavičky z rohu naprosto neškodná. Motta asi bude balit kufry

Reagovat
Fenix

Souhlasím nevíš co ten Vidal na konci?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Sassuolooooo

Reagovat
Eldarion

Sassuolo dostanú od Empoli a Udine a o mesiac na to porazia prvú dvojku, sila.

Reagovat
Eldarion

* tak nakoniec VAR a remíza s Napoli

Reagovat
GEGE

Měli porazit i Inter...tam to byla s prdele klika...

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
fRRR

Radost z Brahima, jasný, je to Janov, ale takhle nevypadal od svý absence. Messias ví kde má stát a a umí řešit situace líp než polovina našeho útoku. Maignan, Tomori a Tonali se ukazujou jako stabilně nejklíčovější hráči. Dneska povinost konečně splněna!

Reagovat
Savi

Nutno dodat, že Janov byl hodně slabý. Každopádně pro sebedůvěru strašně důležitý zápas a výkon.

Inter totiž hodně začíná zlobit.

Neapol možná díky šířce kádru a mrtě zranění začne víc ztrácet.

O zábavu je postaráno

Reagovat
bobis21

Jenže AC na tom není s šířkou kádru a počtem zranění o moc lépe, takže aby ta zábava neskončila za pár týdnů po pár dalších zbytečných ztrátách

Reagovat
Savi

Já vím

Reagovat
fRRR

Já nevím... už jenom díky zraněním se dost hráči prostřídali a mám dojem, že co do rozehranosti máme k dispozici širší kádr (byť nám bezpochyby chybí spolehlivý útok a stabilní stoperská dvojice teď bez Kjaera), i když Neapol ten primární možná má kvalitnější. O fous lépe na tom podle mě AC je. Což nevylučuje to, že to na titul nejspíš nemá.

Reagovat
Eldarion

Neapol bol jasný, začnú strácať ešte viac. Naopak Inter ma celkom prekvapil a aj keď u nich straty budú tiež, ale z tej trojice Napoli, AC, Inter to pre nich vyzerá zatiaľ najlepšie čo sa týka Scudetta. Uvidíme čo vyčaruje Paolo a Massara v Januári.

Reagovat
Nuno čomes

Fakt jo? Vždyť tři kola zpátky to vyzeralo velice dobre pro vás přece. Navíc není ani půlka ligy

Reagovat
Eldarion

Vyzerá to stále dobre, ale Inter je momentálne aspoň pre mňa mierny favorit. Navyše tie absencie pre AC stále neprestávajú, Pioli odkedy trénuje AC mal iba raz zo 108 zápasov k dispozícii plnú zostavu (pri výhre 3:0 proti Juve).

Reagovat
Nuno čomes

Proto kádr tvoří 22 - 26 hráčů. Nebo zranění nepatří k fotbalu nebo jak to myslíš?

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Nuno čomes

Měl by vám někdo vysvětlit, že těžko budeš mít celý rok k dispozici všechny hráče.

Člověk by řekl, že je to pochopitelné, ale evidentně asi není.

Reagovat
fRRR

Jsou rozdíly v míře, to jsi snad schopnej připustit ne? Vždyť nikdo neříká, že zranění k fotbalu nepatří, ale pokud se podíváš na hráče AC, tak ti od začátku sezóny chyběl Maignan, Theo, Tomori, Kjaer, Calabria, Bennacer, Kessié, Brahim, Ibrahimovič, Rebič, Giroud. Každej minimálně na několik zápasů. To máš skoro celou jedenáctku ze základních hráčů, přihoď Florenziho,Pellegriho, Castilleja, Miranteho... nikdo si nestěžuje na to, že by to bylo o štěstí, evidentně je to trochu hlouběji sahající problém, ale pokud chceš mluvit o šancích na titul, toto zmínit musíš (jako jeden z mnoha faktorů, ne jako výmluvu). Co málo o Interu vím, tak v takový míře se ho zranění rozhodně letos nedotkly, ne?

Reagovat
fRRR

(Sorry Mirante ne, Plizzari... )

Reagovat
Nuno čomes

Spis mi to přijde jednoduché to hodit jen na to, že jsou nějaká zranění. Nepopírám, že nechyběli, ale tak ne všichni naraz. Jako ve finále to je vaše věc jak to vnímáte. Ale pokud vám teda chybí tolik hráčů, tak je to asi hlubší problém

Interu v takové míře rozhodně ne. Nechápu ale to vymlouvání na zranění. Nebo teda píšeš ze to není výmluva. Ok faktor to je, ale to je přece váš problém. Patří to k tomu a když druhy tým jich tolik nemá, třeba dělají něco jinak, lépe. Tak je třeba uvažovat.

Reagovat
fRRR

Myslím, že stále vidíš nějaký zákeřný intence za tím, že zmiňujeme zranění jako faktor, kterej (pokud to tak bude konzistentně po celou sezónu) snižuje šance AC na titul. Ve zkratce, následující věci všechny tvrdím a troufám si tvrdit, že jsou naprosto konzistentní

- zranění patří k fotbalu

- AC má problém se zraněníma (ano i systémový, viz moje zmínka o hlouběji sahajícím problému)

- Inter ne tak velkej

- o titulu rozhoduje spousta faktorů

- že AC má problém se zraněním k tomu negativně (jakožto jeden z faktorů) přispívá více než u Interu

- Inter má větší šanci na titul, NE JEN kvůli zraněním

Asi tak za mě, myslím, že prakticky mluvíme o stejnejch věcech a shodneme se na nich, jen za tím vidíš nějakou snahu se na něco vymluvit, či mluvit (pouze) o štěstí. Tak to rozhodně není, zranění jsou ale prostě faktorem a 'kvantifikovaně' to vychází u AC hůř.

Reagovat
Nuno čomes

V pohodě, souhlasím

Reagovat
fRRR

Reagovat
smazaný uživatel

ked to nechapes tak si to skus precitat este raz

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud myslíš plnou sestavou kompletních asi 25 hráčů, tak to takhle má asi každý klub na světě. Tobě asi ale jde o nejsilnější možnou 11, ne? V tomhle případě to už nebude o štěstí/smůle, ale o špatném tréninku, přípravě, regeneraci, tréninkových prostorech, fyzioterapeutech atd ... Vedení ACM by tohle mělo řešit a čím dřív, tím pro vás líp.

Reagovat
Nuno čomes

Asi myslel nejsilnější 11, ale i kdyby, komu vydrží celý základ celý rok zdravý? Tohle je úplně mimo chápání taková úvaha

Reagovat
Eldarion

S tým súhlasím, že to nie je o šťastí, ale o málo kvalitnom zdrav. sektore.

Reagovat
mastakillah

Tak si to hezky shrňme. Nejenže jsme ztratili vyhranej zápas, ale zároveň se nám zranili 3 hráči. S tím, že Koulibaly by mohl chybět až do února 22. Tohle začíná být vážně průser

Reagovat
Nuno čomes

To jo, ale Evropu budete mít klasicky na vedlejší koleji a to nejlepší stavět na ligu ne?

Reagovat
mastakillah

vidím to tak, že vyletíme už po skupině

Reagovat
mastakillah

* a to "nejlepší" bude to, co zbylo ...

Reagovat
Savi

Nezávidím jim tu situaci. Má je kdo alespoň částečně nahradit?

Reagovat
FuckT

Mali by sme Manolasa, ktory v kazdom zapase zapricinil aspon 1 gol do nasej siete ked hral, vacsinou primitivnou chybou, ale este aj ten je zraneny. Pocitam, ze tam pojde Jesus, tak snad nas spasi.

Reagovat
Savi

Jako Messias :-D

Reagovat
Dejwa

Tyvole já šel tak minutu před prvním gólem Sassuola spát, že je hotovo

Reagovat
mastakillah

Ono bylo hotovo, jenže ... Sassuolo dalo gól z ničeho a my pak klasicky vystresli a přestali hrát. Posledních 15 minut nás mačkali jak citrón

Reagovat
Dejwa

Dobře oni, jinak s Koulibalym to nebude tak vážný

Reagovat
smazaný uživatel

Uzdraví se, aby jim mohl odjet na APN

Reagovat
Dejwa

Reagovat
10

Co to kua bylo za zápas na Laziu?

Reagovat
DelPiero137

Videl si to? Ja len na livesport a nestacim sa divit, ten zaver musel byt epic

Reagovat
Pipo123

Záver bol v pohode, epické boli tie opičky v drese Udine, fakt hnus ten klub, sama čierna držka tam behala a len otravovali rozhodcu, meter od šestnástky faul a 2 min do neho jebú aby odpískal penaltu a išiel sa pozrieť na video.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
GEGE

Reagovat
LesyJePan

Ty si fanda Lazia ako vyšitý

Reagovat
Savi

Reagovat
Savi

Proč myslíš, že mají v názvu SS Lazio :-D

Reagovat
bobis21

Reagovat
FuckT

Reagovat
10

ok, tušil jsem to tak nějak

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
mastakillah

Reagovat
DelPiero137

Pozrel som zostrih a tiez som mal taky pocit chraci tmave pleti j z Udine boli zapojeny do kazdej blbosti. Boli jak nadrzany SBS na diskoteke ktori si chcu buchnut ale nemozu

Ten 4 gol preveroval VAR snad 2 minuty.

Reagovat
Pipo123

V pomeroch talianskej ligy kde domáci hráči sú plačkovia bol toto extrém, taký Ciro je zmrd jak hovado, ale Soppy, Becao, Beto to bola iná pánečku, plakali ako keby im dali reťaze na nohu a poslali zbierať bavlnu.

Čo sa týka futbalových záležitostí, tak ten Beto monštrum, totálne nás ničil v útoku

Reagovat
10

Beto je hrozný zvíře, ten v Udine dlouho nezůstane...všichni se můžou posrat z Vlahoviće, ale on je na dost podobný úrovni

Reagovat
Pipo123

Určite, mne sa Vlahovič nepáči, na to aké má fyzické parametre tak nedáva góly hlavou atd. teda takmer minimálne, to Beto včera neprehral súboj vo vzduchu a to tam bol proti nemu Acerbi čo je kvalita. Udine tam má viacero zaujímavých hráčov, možno nemajú až tak technickú kvalitu, ale nás včera zničili na fyzickú silu a rýchlosť. Muriqi off Beto on

Reagovat
10

včera při tom úniku dosáhl rychlost 33.3 Km/h, to je neskutečná rychlost na takový monstrum

Reagovat
DelPiero137

No jo, cim dalej, tym viac je to o fyzicke...

Reagovat
Dejwa

Reagovat
smazaný uživatel

netreba sa znizovat k rasizmu len preto, ze tvoj tim stoji za hovno. Alebo si len hlupy?

Reagovat
snuff24

lidi jsou žlutí,černí a normální proč v každé narážce hned hledat rasismus?

Reagovat
smazaný uživatel

opicky? rly?

Reagovat
The Krupy

Reagovat
FuckT

Reagovat
10

taky právě jen livesport, naštěstí nám to Pipo vysvětlil

Reagovat
Kixi Syhimour

co to bylo v tom Římě?

Reagovat
Shevchenko

Achjo a já si říkal že to kašlu že to bude nuda.

Reagovat
Savi

Nevíte jestli je někde nějaké statistika o průměrném počtu gólu v ligách?

Reagovat
LesyJePan

Serie a - 3,05

Bundesliga - 3,04

PL - 2,78

La liga - 2,44

Ligue 1 - 2,83

Reagovat
smazaný uživatel

holt nudna defenzivnaa liga sa hned pozna

Reagovat
FORZAMILAN

Ať žije catenaccio

Reagovat
Savi

To sis vymyslel? :-D

Ok, díky

Reagovat
maras93

Kjaer asi out do konce sezony. Tohle je hodně velká ztráta. Když přicházel, tak jsem ani nečekal, že pro AC může být až tolik důležitej. V lednu musí někdo přijít.

https://football-italia.net/milan-season-over-for-injured-kjaer/

Reagovat
Kaka14

sakra

Reagovat
10

to je velká ztráta, asi nejdůležitější, resp. nejhůř nahraditelnej hráč týmu...

Reagovat
danko10

Pfff. Il Capitano.

Reagovat
10

Il Capitano na scénu. AC do Intertoto Cupu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele