InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Po tragické první třetině už Písek v derby neměl nárok

PÍSEK – Mizerná série píseckých hokejistů je minulostí. Poslední dvě utkání Králové s přehledem zvítězili, když nejdřív přejeli Havlíčkův Brod a potom i Klatovy. Ve středu 1. prosince čekala svěřence Karla Herra největší výzva. Na domácím stadionu přivítali lídra soutěže z Tábora. O výsledku rozhodla první třetina, která byla pro domácí tragická. Kohouti během úvodní dvacetiminutovky nasázeli do písecké svatyně šest kousků a vypadalo to na debakl. Do druhé části ale nastoupil zcela odlišný tým a písečtí hokejisté bojovali o každý puk. Naopak spokojení Kohouti trochu ubrali plyn. Žlutomodří stáhli táborský náskok na tři góly. Pak ale hosté z rychlého brejku vsítili sedmou branku a bylo rozhodnuto. V poslední třetině už diváci gól neviděli. Písek podlehl Táboru 3:7.

IHC Králové Písek – HC Tábor 3:7 (1:6, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Čížek (Šuhaj, Sýbek), 22. Matějček (Čížek), 23. Sýbek (Šuhaj, Volf) – 2. Seidl (Šulek, Černý), 7. Černý (Matušík), 13. Endál (Černý, Matušík), 15. Hasman (Endál, Hubata), 18. Endál (Hasman, Kříž), 20. Šulek (Černý, Matušík), 31. Hasman (Dančišin)
Rozhodčí: Kohoutek – Roupec, Viskot. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváků: 335
Písek: Kříž – Najman, Kulvejt, Dudáček, Dvořák, Novák, Popela, Turek – Čížek, Volf L., Bednařík, Novotný, Brož, Matějček, Januška, Volf J., Šuhaj, Sýbek
Tábor: Kolář – Havelka, Pařízek, Hajič, Radoš, Černý, Hubata, Kříž – Matušík, Prášek, Hasman, Zíb, Dančišin, Šulek, Chocholoušek, Endál, Siedl, Zayml

Kohouti vlétli do zápasu ve velkém stylu a už po minutě rozjásal táborské příznivce Radek Seidl – 0:1. Opaření domácí nevěděli, kam dřív a před bránu hostí se téměř nedostávali. Druhá táborská trefa přišla v 7. minutě. Hned po buly se prosadil Kamil Černý – 0:2. Ve 13. minutě dostali Táborští výhodu v podobě přesilové hry. K využití početní výhody potřeboval Lukáš Endál pouhých sedm vteřin. O dvě minuty později se Endál proměnil v nahravače. Zpoza brány našel před píseckým gólmanem Richardem Křížem nestráženého Josefa Hasmana, který neměl problém nabídku proměnit – 0:4. Hosté dál pokračovali v nastoleném trendu a Písečtí kupili chybu za chybou. V další povedené akci si hráči z předchozí brankové situace vyměnili role. Hasman našel před bránou osamoceného Endála, který kotouč umisťoval takřka do prázdné svatyně – 0:5. Pak se z ojedinělé akce zaradovali také žlutomodří. Přihrávku Vojtěcha Šuhaje uklidil za záda Kristiána Koláře Jakub Čížek – 1:5. Poslední slovo první třetiny ale měli znovu hosté. Dvaadvacet sekund před sirénou navýšil táborské vedení expísecký Ondřej Šulek – 1:6. Do druhé dvacetiminutovky vstoupili písečtí hokejisté úplně jinak. Už po minutě dokázal snížit Martin Matějček, na kterého o chvíli později navázal písecký kapitán Jan Sýbek – 3:6. Domácí byli v laufu a zaskočený Tábor se musel bránit. Postupem času se hra vyrovnala a šance byly na obou stranách. V polovině zápasu mohl písecké naděje rozdmýchat Lukáš Popela. Jeho tvrdá rána ale orazítkovala jen tyčku. Naopak z rychlého protiútoku mířil přesně Hasman, který dal výsledku definitivní podobu – 3:7.

Diskuse k článku - 9 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    A co rezard Nousek???Hovado vypitý řeznický...

    Vloženo 4.12.2021 11:36:50

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Od druhé třetiny jsme hráli pěkně. Mrzí mě divácká návštěva, 335 lidí je strašně málo...

    Vloženo 2.12.2021 17:44:06

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      O třista víc, než si tenhle zájmovej kroužek s dorostencem na střídačce zaslouží.

      Vloženo 2.12.2021 22:21:25

  • Miloš 

    Reagovat

     

    Buďte soudný. Od druhé třetiny to byl pěkný hokej, kluci makali. Tábor je jinde.

    Vloženo 2.12.2021 11:33:43

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    No, tak je Tábor lepší, to se nedá nic dělat. Doby, kdy Písek v hokeji válel jsou ty tam.

    Vloženo 2.12.2021 09:03:39

  • Nick 

    Reagovat

     

    Bohužel sportovní týmy v Písku doplácí na naprostou lhostejnost píseckých firem o sport, teď nemluvím o těch co dají aspoň něco, většina z nich jsou písečtí podnikatelé, kterým určitě patří velké díky, pak se přidá město a kraj. Bohužel tu nemáme žádnou Škodovku, uhelné doly, slévárny apod., ale máme největší průmyslovou zónu, ale na dresech hokejistů, fotbalistů, házenkářek, basketbalistů jsem snad neviděl ani jednu společnost, které v zóně vytváří hodnoty a válí nám sem dělníky z celého světa. Bohužel, pozemky dostaly za hubičku, ale přidaná hodnota 0.

    Vloženo 2.12.2021 08:19:43

    • Honza 

      Reagovat

       

      Naprostý souhlas

      Vloženo 2.12.2021 09:30:05

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace