Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na mostě stál prázdný kočárek. Policisté vytáhli z řeky topící se ženu a dítě

, aktualizováno 1. prosince 2021, 21:28

Dva lidské životy dnes zachraňovali jihočeští policisté na Strakonicku. V řece Blanici se topila žena s dítětem. Policisté do vody skočili a obě osoby vytáhli na břeh. Dítě je ve vážném stavu.

Událost se stala dnes v řece Blanici. „Prázdný kočárek na mostě a v řece Blanici topící se žena s dítětem. To viděli před hodinou policisté z Vodňanského obvodu, skočili do řeky a vytáhli ženu i dítě,“ informovala policie na svém twitterovém účtu. 

Dítě, které je ve vážném stavu, si převzali lékaři. Na místě zasahovaly tři pozemní posádky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje a vrtulník. „Nezletilé osobě musela být po vytažení z vody poskytnuta resuscitační péče a následně pak byla letecky transportována do jedné z pražských nemocnic,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Druhá osoba byla podle ní podchlazená. „Ve stabilním stavu byla převezena do spádového zdravotnického zařízení,“ doplnila mluvčí. Další informace podle Fajtlové není možné sdělit.  

Podle informací MF DNES se událost stala u mostu přes řeku Blanici na okraji Vodňan. V lokalitě vede trasa spojující střed města s jeho okrajem. Deník také uvedl, že podle jeho zdroje si prázdného kočárku všimla projíždějící hlídka policie. 

Policie zatím k události bližší informace neuvedla. „V tuto chvíli k události nemůžeme sdělit podrobnosti,“ reagoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, jižní čechy, vodňany, matka, dítě, řeka, kočárek, Blanice (přítok Otavy), okres Strakonice, Policie České republiky, Jihočeský kraj, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na mostě stál prázdný kočárek. Policisté vytáhli z řeky topící se ženu a dítě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.