Novinky z nezávislé scény - listopad 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - listopad 2021

Novinky z nezávislé scény - listopad 2021

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

2. 12. 2021 10:35

Seznam kapitol

1. NÁVRAT DO DEVADESÁTEK 2. ŘÍDÍME ÚTULEK A ZOO 3. STARÉ KARTY A STĚHOVÁNÍ

Listopadová nadílka z indie scény znovu přináší pozoruhodné zážitky, ale také příležitosti k dobrým skutkům. Třeba zkoupením To The Rescue automaticky přispějete na provoz psích útulků. A to se počítá!

Reklama

Zhruba za tři týdny tu máme Vánoce, opět tedy pomalu začíná tradiční šílenství spojené se sháněním dárků pod stromeček. O to důležitější je najít si čas pro sebe, vyčistit si hlavu a trochu si odpočinout, třeba u nějaké novinky z nezávislé scény.

Na jiné myšlenky vás přivede třeba pixelartová variace na Zoo Tycoon, v níž si můžete zahrát na boha a stvořit si nový živočišný druh, třeba z DNA žirafy a slona. Na zvířata se zaměřuje i virtuální útulek, tam se zase budete starat o méně šťastná psiska. No a pak tu máme dva výlety do devadesátých let, nějaké hádanky na protažení mozkových závitů a další zajímavé kousky. Tak pojďme na to.

Time Loader

Začneme v těch devadesátkách. Právě tam se totiž vrací malý robot na dálkové ovládání, aby zabránil tragické nehodě, při níž přišel o život jeho majitel. Na cestě zpět do minulosti prozkoumává dům svého pána, bojuje proti jeho tehdejším obyvatelům (třeba proti nenechavé kočce) a řeší, jak se dostat přes zdánlivě nepřekonatelné překážky.

Všichni dobře víme, že se pohrávání s minulostí nemusí vyplatit, to už nás naučilo mnoho filmů a seriálů s touto tématikou. A platí to i pro Time Loader. Provedené změny mohou zásadně ovlivnit budoucnost a spolu s tím i větvící se příběh celé hry, což vybízí k dalším průchodům.

Dalším výrazným prvkem je propracovaný fyzikální systém, toho si patrně všimnete už při sledování přiloženého traileru. Robotické vozítko zvládne pořádně krkolomné kousky, v sadě nástrojů má i přitahovací kotvičku. Je vidět, že autoři vnímají moderní trendy. 

Time Loader je k dispozici na Steamu, kde je připravena i demoverze, robot ale dorazil také na konzole PlayStation 4 a Xbox One.


Moncage

V poslední době se často objevují tituly zaměřené na hrátky s perspektivou. Třeba Superliminal minulý rok připomnělo, že je někdy potřeba zkusit jiný úhel pohledu. To samé platí pro Moncage, jde ovšem o mnohem kompaktnější zážitek.

Celý svět se zde totiž vejde do malé krychle. Na každé straně se najdou zdánlivě nesouvisející předměty, pokud ale kostku na kameru správně natočíte, vše do sebe najednou zapadne a scéna ožije. Záběry budí dojem, že se člověk u takto jednoduchého konceptu příliš trápit nebude, opak ale může být pravdou.

Možná vás napadlo, že by se Moncage skvěle vyjímala na mobilech. A máte pravdu. Hru si můžete zakoupit pro zařízení se systémem Android a iOS, na PC je mání na Steamu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama