Příslib do áčka i zámořská klauzule. Vary podepsaly mladého Slováka

Foto: Martin Voltr

Do karlovarského A-týmu se už napevno probojoval mladíček Jiří Kulich, mezi dalšími klubovými talenty si dobře stojí Ľubomír Kupčo. Energie teď podepsala s osmnáctiletým Slovákem smlouvu do konce dubna 2023.

Košický odchovanec přišel do Karlových Varů přes Plzeň v roce 2019. Letos je pátým nejproduktivnějším hráčem Extraligy juniorů, ve 22 zápasech nasbíral 38 bodů (16+22). Na západě Čech se nyní domluvil na prodloužení smlouvy do 30. dubna 2023, kontrakt navíc obsahuje i opci pro sezonu 2023/24.

Ľubomír Kupčo je pro náš klub velmi perspektivní hráč, od kterého si hodně slibujeme. Momentálně čekáme, zda bude nominovaný do závěrečné přípravy před MS U20, což bychom si všichni strašně přáli. Přestože je o rok mladší, má velmi reálnou šanci,“ říká pro klubové stránky manažer úseku mládeže Bronislav Píša.

„Hráče jsme připraveni uvolnit do zámořské juniorské soutěže tak, aby se vrátil nejpozději v květnu 2023. Věříme, že dříve nebo později se Lubo stane platným hráčem A-týmu našeho klubu.“

„Pakliže by se tam neprobojoval a jeho šance působit v našem seniorském týmu bude malá, jsme připraveni hráče uvolnit do zámořské juniorské soutěže tak, aby se vrátil nejpozději v květnu 2023. To je hlavní důvod prodloužení smlouvy. Věříme, že dříve nebo později se Lubo stane platným hráčem A-týmu našeho klubu,“ zmiňuje.

Osmnáctiletý útočník už za hlavní mužstvo jednou nastoupil v minulé sezoně, k tomu třikrát za prvoligovou Kadaň. V té letošní přidal jeden start za Sokolov, ve Varech dostal šanci ve čtyřech přípravných utkáních. Zaznamenal v nich gól a dvě nahrávky.

„V Karlových Varech jsem spokojený a jsem šťastný, že tu mohu pokračovat i v dalších sezonách a dohodli jsme se na nové smlouvě. Rád bych vyzkoušel i hokej v zámoří a v budoucnu bych se opět chtěl vrátit sem,“ hlásí na webu Energie mladý útočník.

Foto: Martin Voltr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz