InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Novohradská ulice bude zcela zprovozněna o dva týdny dříve

STARÉ HODĚJOVICE – V dřívějším než původně předpokládaném termínu dojde k opětovnému úplnému zprovoznění Novohradské ulice na výjezdu z Českých Budějovic. Stane se tak už v pátek 3. prosince během odpoledne. „Od pátku řidiči budou moct po této části komunikace jezdit opět bez výraznějších omezení,“ doplnil Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic. Původní termín ukončení uzavírky byl přitom původně plánovaný na pátek 17. prosince.

 

Od 23. listopadu je Novohradská ulice ve Starých Hodějovicích částečně uzavřena kvůli výstavbě nové okružní křižovatky nad budoucí dálnicí D3. Řešeným úsekem se jezdí kyvadlově – na semafory. „Toto dopravní omezení výrazně komplikovalo dopravní situaci na výjezdu a příjezdu do Budějovic, a to hlavně během prvních dní uzavírky. Ve snaze o zmírnění dopadů uzavírky na provoz v daném úseku požádalo ŘSD zhotovitele stavby o akceleraci stavebních prací tak, aby bylo možné Novohradskou ulici opět zcela zprovoznit v dřívějším termínu. Zhotovitel žádosti vyhověl, a i díky vhodným klimatickým podmínkám se podařilo nutné stavební práce dokončit v předtermínu," konstatoval Adam Koloušek.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace