Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nicolas Cage bude Drákula


ikona
do_Od
Chris McKayDrákulaNicholas HoultNicolas CageRenfieldUniversal
Nicolas Cage míří zpátky do první ligy, ve filmu Renfield ztvární Drákulu. 

Režisér Chris McKay toho zatím moc nepředvedl. Přiznám se, že jeho LEGO Batman byl lepší, než jsem po trailerech čekal, nicméně pořád žádný zázrak, a do jeho Války zítřka mě nikdo nedonutí, protože nevěřím, že to nebude jen parodie Dne nezávislosti s Chrisem Prattem. Doteď navíc nechápu, proč zrovna jemu Warneři přiklepli sólovku s Nightwingem – jestli vůbec někdy vznikne. Nicméně třeba mě o svých režijních kvalitách přesvědčí alespoň svým monstr filmem pro studio Universal.

McKay už totiž nějakou dobu pracuje na snímku Renfield, který vychází z díla Brama Stokera a vypráví o Drákulově věrném sluhovi Renfieldovi. V knize byl Renfield údajně dost posedlý svým upířím pánem, ten se k němu zase pro změnu choval dost ošklivě, jejich vztahová dynamika by tak mohla být v novém filmu stěžejním tématem. Vzhledem k tomu, že zatím ale žádné detaily o ději neznáme, můžeme se zatím jen domnívat. Co je ovšem jisté je, že hlavní roli Renfielda ztvární Nicholas Hoult z X-Menů, a roli jeho mentora teď čerstvě získal Nicolas Cage. Čeká nás tak souboj Nic(h)olasů, především nás ale čeká návrat Cage do áčkové produkce, což je něco, v co jsem už upřímně nevěřil, že se někdy stane.

Každopádně film vzniká pod produkčním dohledem Roberta Kirkmana (Živí mrtví) a na scénáři dělal Ridley Ryan, který psal i pár epizod Ricka a Mortyho. Renfield se tak rázem jeví jako dílo, které by mohlo v budoucnu dost překvapit. Mimochodem upíři, konkrétně tedy Drákula s Renfieldem, jsou zjevně opět v kurzu, jenom v příštích pár letech nás totiž čekají minimálně tři filmy (další chystá Chloé Zhao a jiný pro změnu o plavbě lodi Demeter zase režisér Lovce trolů André Øvredal) a taky jeden seriál. Tak snad se vší té krve nepřepijeme a vypadne z toho aspoň jedna pecka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace