Hlavní obsah

Předání cen TA ČR: Vyhlášení nejlepších projektů aplikovaného výzkumu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak najít mezi stovkami výzkumných projektů čtyři „nejlepší“? Od roku 2013 si tuto otázku klademe každý rok. Mezi nominanty na Cenu Technologické agentury ČR (TA) jsou projekty aplikovaného výzkumu, které mají nejen vysoký přínos pro společnost a naše hospodářství, ale zároveň je spojuje mnohem více – unikátní partnerství, mezioborovost, vytrvalost, odvaha a víra v sebe sama i tým. Přímý přenos slavnostního večera můžete sledovat ve čtvrtek od 19:00.

Živě: Vyhlášení nejlepších projektů aplikovaného výzkumuVideo: ČTK

 
Článek

Rok od roku přibývají výzkumné projekty podpořené Technologickou agenturou v řádu stovek, a tím se i pro nás zvyšuje náročnost a zodpovědnost výběru „těch nejlepších“, které obdrží od TA ČR ocenění.

Smysl udílení Cen TA ČR není jen vzdát hold vynikajícím výzkumným pracovníkům a výzkumnicím, ale také motivovat výjimečné talenty, vyzdvihnout jejich neúnavnou práci a v neposlední řadě upevnit pozitivní vztah širší veřejnosti k výzkumu.

Den TA ČR, v rámci jehož programu jsou Ceny TA ČR udělovány, můžeme již označit za jednu z vysoce významných tradičních událostí na poli výzkumu.

Vítězné projekty nominují naši kolegové, kteří celý rok monitorují projekty s excelentními výsledky, unikátní spoluprací a vysokým přínosem pro naši zemi.

Z nich pak vybírá vítěze nezávislá komise, složená z interních i externích odborníků na vědu a výzkum.

Letos jsme našim kolegům hledání ztížili o fokus na projekty spojené s Green Deal a cíli udržitelného rozvoje.

Možná někoho překvapí výsledný výběr. Věřím však, že následný popis projektů tento údiv změní a pocítíte kapku hrdosti, že takové skvělé nápady v naší zemi vznikají.

Komerční obsah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám