Kniha Předat dětem, co je k žití

2. prosince 2021 /
foto: Jana Kloučková Kudrnová
Dne 15. prosince vyšla kniha Předat dětem, co je k žití. 30 let - 30 rozhovorů Sedmé generace. A to zejména díky 330 z vás, kteří jste ji podpořili ve sbírce na Darujme.cz.

Socioložky Hana Librová a Jiřina Šiklová, filosofové Erazim Kohák a Václav Bělohradský, ekologové Bedřich Moldan a Mojmír Vlašín, psychiatr Stanislav Grof, terapeutka Naomi Aldort, ochranář rysů Ludvík Kunc, ekologičtí aktivisté Satish Kumar a Vandana Shiva, výtvarník Vladimír Kokolia, hudebník Petr Váša, lesní expert Jaromír Bláha, katolický intelektuál Tomáš Halík — ti všichni a mnozí další se setkávají v knize rozhovorů, které vyšly za prvních 30 let existence časopisu Sedmá generace.

Dobové rozhovory jsou v knižním vydání doplněny novými informacemi jak o zpovídaných osobnostech, tak o probíraných tématech. Kniha tak může sloužit jako svébytný průvodce společenským, environmentálním či politickým vývojem po roce 1989.


Knihu můžeme vnímat jako v čase rozkročenou a mnohohlasou debatu, jejíž osou jsou netriviální otázky po směřování naší společnosti a která nás nutí přemýšlet a hledat vlastní pozice a pohledy, píše v předmluvě ekologická ekonomka Naďa Johanisová.

V knize najdete rozhovory s těmito 30 osobnostmi:

Satish Kumar ● Vandana Shiva ● Edward Goldsmith ● Mojmír Vlašín ● Helena Norberg-Hodge ● Václav Mezřický ● Ivan Dejmal ● Murray Bookchin ● Ludvík Kunc ● Petr Váša ● Vladimír Buřt ● Tomáš Halík ● Milena Rychnovská ● Hana Librová ● Jiřina Šiklová ● Václav Bělohradský ● Jan Beránek ● Ľubica Lacinová ● Vladimír Kokolia ● Bedřich Moldan ● Jaromír Bláha ● Jiří Zemánek ● Naomi Aldort ● Stanislav Grof ● Jan Piňos ● Erazim Kohák ● Alexander Ač ● Lukáš Čížek ● Alex Cornelissen ● Zdeňka Voštová

Více informací najdete na sedmagenerace.cz/30let.

KNIHA VYCHÁZÍ 15. PROSINCE 2021, a to v tištěné, pdf, epub i mobi verzi.

KOUPIT si ji můžete SAMOSTATNĚ nebo s PŘEDPLATNÝM SEDMÉ GENERACE.

Pokud nechcete využít našeho e-shopu, můžete knihu zakoupit na webu našeho distributora BioBooks.cz nebo v několika kamenných obchodech: Knihkupectví Academia (Praha, Na Florenci), Knihkupectví Academia Brno (Náměstí Svobody), Kanzelsberger Brno (Masarykova 6), Knihkupectví Skleněná louka (Brno, Kounicova) a obchod Imago.cz (Ostrava-Poruba, K Myslivně).

Děkujeme vám za veškerou čtenářskou přízeň a přejeme inspirativní četbu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pravidla pro komentáře: Redakce Sedmé generace si vyhrazuje právo smazat příspěvek, který nemá nic společného s tématem, obsahuje vulgarismy, rasistické a xenofobní vyjadřování či jiné urážky ostatních, obsahuje spam a komerční reklamu nebo je jinak nevhodný. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Upozornění: Publikovat články nebo jejich části, jakož i zveřejňovat fotografie a kresby z časopisu Sedmá generace nebo z jeho internetových stránek je možné pouze se souhlasem redakce.

Sedmá generace 3/2024 vychází v 2. polovině června.