Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno je druhá nejlepší destinace v Evropě, píše prestižní časopis Time Out

Brno je druhým nejlepším evropským městem k navštívení. Tvrdí to prestižní magazín Time Out, který moravskou metropoli zařadil společně s norským Oslem nebo španělskou Valencií na seznam šestnácti ideálních cestovatelských cílů.

Časopis Time Out přiřadil Brnu druhou příčku mezi tipy na víkendové cestování po Evropě pro rok 2022. Hlavní město Jihomoravského kraje se umístilo hned za zlatým francouzským Arles. Autor článku David Creighton považuje Brno za postindustriální centrum vědy a techniky, které nabízí historické památky i neotřelé atrakce. „Například vodojemy na Žlutém kopci, utajovaný bunkr 10-Z z dob komunismu nebo protiatomový kryt Denis,“ jmenuje autor.

Ocenění ale dostála také brněnská kultura a místní gastronomie. Perfektní den v Brně totiž podle magazínu Time Out zahrnuje prozkoumávání centra moravské metropole společně s navštívením nejlepších brněnských kaváren, bister a barů. Creightona nadchla také jedinečná atmosféra Jakubského náměstí, které je v letních měsících centrem nočního dění. 

„Je to velké ocenění pro naši kulturní a gastro scénu. Oba tyto obory byly během opakovaných covidových restrikcí velmi těžce zkoušené, ale ten neskutečný nápor dokázaly zvládnout. Stejně tak mají na tomto úspěchu zásluhu všichni, kteří se o turistický ruch v Brně starají a dokáží návštěvníkům města nabídnout opravdu moderní program s atraktivními zážitky," řekla k ocenění brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Na seznam prestižního magazínu se dostalo šestnáct evropských destinací, mezi kterými nechybělo dánské Odense, slovinská Lublaň, španělská Valencie nebo norské Oslo. Brno zaznamenalo podobný úspěch už letos v létě, kdy si od The Times vysloužilo zařazení mezi deset nejlepších "nehlavních" měst Evropy.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto BookPenthouse/Pixabay.com

Štítky Time Out, ocenění, Brno, časopis, Evropa, Valencie, David Creighton, Arles, Markéta Vaňková, Jihomoravský kraj, ODS, The Times, Jakubské náměstí (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno je druhá nejlepší destinace v Evropě, píše prestižní časopis Time Out  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.