Trailer: Jack Reacher přichází v seriálové verzi a konečně narostl do správných rozměrů

Trailer: Jack Reacher přichází v seriálové verzi a konečně narostl do správných rozměrů
Reacher | Amazon Prime Video
Když Tom Cruise oznámil, že si zahraje Jacka Reachera z populární série knih Lee Childa, fanoušci předlohy skřípali zuby. Ne snad proto, že by něco měli proti herci samotnému. Jen se zkrátka na roli Reachera zoufale nehodil.
V čem byl háček? Inu, v knize je Reacher popisován jako dvoumetrová hora svalů, ze které jde respekt na sto honů. A jakkoli slavné hvězdě nikdo neupírá charisma a herecký talent, pro podobnou roli se jednoduše nehodil.
Jack Reacher: Poslední výstřel
Jack Reacher: Poslední výstřel
Dva roky zpátky, poté, co druhý snímek v kinech neuspěl, to uznal i Child, který Cruiseovo obsazení původně obhajoval: "Práci s Cruisem jsem si vážně užil. Je to opravdu moc milý chlap. Dost jsme se bavili. Ale nakonec musím uznat, že měli čtenáři pravdu. Velikost Reachera je hodně, hodně důležitá a je jeho významnou součástí. Když vstoupí Reacher do místnosti, okamžitě trochu znervózníte. A na tohle Cruise, přes veškerý talent, fyzicky nemá. Takže jsem se rozhodl, že už nebude více filmů s Tomem Cruisem. Místo toho natočíme seriál, formát pro streamovací televizi s novým hercem."
Child tím v podstatě dokonale vystihl dojmy fanoušků knih. Autoři filmů se pokoušeli tenhle prvek zjemnit tím, že Reachera fyzicky protivníci často podceňovali, ale to už z něj vlastně dělalo jinou postavu. Nemluvě o tom, že se do filmů občas prodral duch předlohy ("hledáme někoho, kdo ji zabil jednou ranou"), který najednou s Cruisem nekorespondoval (protože když hledáte chlapa, jenž tahle zabije ženskou, ne, Cruise vás opravdu netrkne).
Takže tu máme seriálovou verzi jménem Reacher pod hlavičkou Amazonu, kde hlavní roli hraje proporčně odpovídající Alan Ritchson (Smallvile, Titans).
Reacher: trailer na 1. sérii | Amazon Prime Video
Reacher dorazí na streamovací službu Prime Video 4. února příštího roku.