3. 12. 2021

V Severní Koreji trest smrti za Hru na oliheň

V Severní Koreji trest smrti za Hru na oliheň

Může být něco děsivějšího, než smrtící hry v seriálu Squid Game (Hra na oliheň)? Ano, když se jen za sledování seriálu vystavujete riziku nekonečného vězení či dokonce smrti. A ano něco takového se opravdu děje. A to v Severní Koreji.

Studenti, kteří byli přistiženi, že seriál sledovali ve škole si už vyslechli verdikt. Ten, který flash disk s filmem pořídil byl odsouzen k doživotnímu vězení a šest dalších, kteří spolu s ním seriál sledovali bylo odsouzeno 5 letům nucených prací. Učitelé a školští pracovníci byli okamžitě propuštěni a hrozí jim také nucené práce.

Nejhůře dopadl muž, který seriál na flashdisku propašoval z Číny, kde seriál není oficiálně dostupný, ale díky pirátským stránkám se v zemi těší značné popularitě. Ten byl odsouzen k trestu smrti. V prosinci 2020 tožiž přijala Severní Korea zákon „o odstranění reakčního myšlení a kultury“, který zakazuje import a šíření kulturních materiálů, jako jsou filmy, divadelní hry, hudba a knihy, do země. Cílem zákona je především zabránit šíření médií z Jižní Koreje a USA a osoby, které budou přistiženy při jejich šíření nebo konzumaci, budou potrestány…

A jak je vidět, dost tvrdě.

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Lill

Lill

whaat
před 2 roky
uran

uran

Přepisování historie ala 1984 je celosvětově běžné. A nemám z toho zrovna dobry pocit....
před 2 roky
Sitheren

Sitheren

Stejně se u nás najdou lidé, kteří kritizují EU, NATO, demokracii a brání Rusko, Čínu a KLDR. Já bych...
před 2 roky
Další články k tématu