Kašle Twitch na své streamery? Pokimane se pustila do přeběhlíků

3. 12. 2021 – 10:00
0
Kašle Twitch na své streamery? Pokimane se pustila do přeběhlíků
zdroj: Zdroj: Pokimane

Je YouTube o tolik lepší?

Streamovací platformu Twitch v poslední době opustila řada velkých jmen ve prospěch konkurenčního YouTube Gaming a po úspěšném přechodu se neubránili kritice svého dřívějšího domova. Posledním velkým přestupem byl Ludwig, šestadvacetiletý streamer, který má na svém kontě rekord v počtu subů.

Ten po svém odchodu uvedl, že neměl dojem, že by o něj Twitch nějak zvlášť bojoval. Platforma ho dle jeho slov nijak zvlášť nemilovala a nepokusila se o žádný zajímavý protinávrh. K jeho slovům se následně připojila i Valkyrae, která uvedla, že YouTube je jediným místem pro ty opravdu velké hvězdy. TimTheTatMan následně zmínil, že ani za něj se Twitch nijak zvlášť nepral, a to navzdory devítileté historii jeho kanálu.

Twitche se ale přeci jen někdo zastal. Pokimane v nedávném streamu zvedla fialový prapor a dala najevo svůj názor, který se možná přeběhlíkům nebude líbit. Podle ní Twitch samozřejmě má svoje velké hvězdy, o které se stará, ale každá firma se na tvůrce dívá jako na investici a podle jejich potenciálu k nim také přistupuje. Mezi řádky tedy vlastně tvrdí, že Ludwig, Valkyrae ani ostatní nespokojenci za nějakou snahu Twitche vlastně nestáli.

Pokimane zároveň sdílela svůj zážitek s chováním YouTube. Po neúspěšných námluvách, kdy se streamerka rozhodla zůstat na Twitchi, údajně její kanál na platformě Googlu postihl brutální, až devítinásobný pokles sledovanosti. Když se to snažila řešit s lidmi, kteří se ji snažili pro YouTube získat, nikdo s tím nic neudělal.

Twitch má samozřejmě stále v kapse mnoho obřích jmen a i Pokimane říká, že není vše jen o penězích. Když se v minulosti rozhodovala, které platformě dát přednost, převážila ta, na které ji to víc baví.

Zdroje:
Dexerto