Resident Evil: Raccon City. Kdo je kdo v nové adaptaci populární herní série?

Resident Evil: Raccon City. Kdo je kdo v nové adaptaci populární herní série?
Resident Evil: Raccoon City | Constantin Film

Chris Redfield (Robbie Amell)

Resident Evil: Raccoon City
Resident Evil: Raccoon City | Constantin Film
Po složitém dětství, kdy byl oddělen od své sestry, se z Chrise stal člen policejní jednotky STARS v Raccoon City, kde je spolu se svým týmem vyslán k vyšetřování podivné události, která se odehrává ve Spencerově sídle.
Pokud jde o představitele Robbieho Amella, většina diváků si jeho tvář spojí hlavně s rolí Ronnieho Raymonda / Firestorma z komiksového seriálu Flash. Dále byl k vidění v poslední sérii Akt X, Chůvě na zabití a ve sci-fi Code 8.

Claire Redfield (Kaya Scodelario)

Resident Evil: Raccoon City
Resident Evil: Raccoon City | Constantin Film
Zatímco Chris bude zkoumat tajemné sídlo, jeho sestra se zaměřuje na pochybné praktiky obří společnosti Umbrella Corporation. Jak se postupně noří hlouběji a hlouběji, zaplete se do hodně nebezpečného spiknutí.
Kaya Scodelario se proslavila rolí Effy v kultovním seriálu Skins. Na Netflixu zase minulý rok zazářila ve sportovním dramatickém seriálu Na tenkém ledě. Ani filmovým divákům není neznámá. V úspěšné sérii Labyrint si zahrála Teresu a dva roky zpátky zabodovala v kinech v Kořisti Alexandrea Ajy.

Leon S. Kennedy (Avan Jogia)

resident-evil-raccon-city-kdo-je-kdo-v-nove-adaptaci-popularni-herni-serie-2
Resident Evil: Raccoon City | Constantin Film
Naivní policejní nováček, který má hlídat na recepci policie. Jeho zdánlivě nudná směna skončí ve chvíli, kdy se setká s Claire, která tvrdí, že korporace Umbrella je v podstatě čisté zlo a je třeba s tím něco udělat.
Avan Jogia budí v rámci obsazení u fanoušků největší emoce, protože má východoindický původ (po otcově straně), čímž herní předloha rozhodně nedisponuje. Razantní facelift ale možná nebude ke škodě, protože je podle prvních ohlasů jeho Leon výrazně komediálnější postava, než jak ji známe z dílů herní série. Nejznámější je Jogia nejspíš ze seriálu V jako Victoria, dále si zahrál ve třetím Shaftovi nebo ve druhém Zombielandu.

Jill Valentine (Hannah John-Kamen)

Resident Evil: Raccoon City
Resident Evil: Raccoon City | Constantin Film
Jill je jednou z nejlepších agentek STARS. Je schopná, nesmlouvavá, má přesnou mušku a obvykle je připravená na cokoli, co jí nerozumně zkříží cestu. Ani ona ovšem nepočítá s tím, co na ni čeká ve Spencerově sídle.
Hannah John-Kamen také budí barvou své kůže vášně (Jill ve hrách skutečně vypadá jinak), jednoznačně ale patří v posledních letech k vycházejícím hereckým hvězdám. Zazářila v seriálech Cizinec a Killjoys: Vesmírní lovci a nepřehlédnutelná byla ve druhém Ant-Manovi jako Ghost.

Albert Wesker (Tom Hopper)

resident-evil-raccon-city-kdo-je-kdo-v-nove-adaptaci-popularni-herni-serie-5
Resident Evil: Raccoon City | Constantin Film
Albert má před sebou složitou budoucnost, ve filmu ho nicméně potkáváme v době, kdy je ještě „obyčejný agent“. Konkrétně je součástí jednotky STARS, která dostala za úkol zjistil, co se ve zdánlivě opuštěném sídle děje.
Pokud jde o velké filmy, jen v poslední době jsme na Hoopera mohli v kinech narazit hned několikrát (Zabijákova žena & bodyguard, Terminátor: Temný osud). Každý si ho ale hlavně snadno vybaví z netflixovského hitu Umbrella Academy, kde hraje dobráckého Luthera (to je ten s obříma rukama).

William Birkin (Neal McDonough)

resident-evil-raccon-city-kdo-je-kdo-v-nove-adaptaci-popularni-herni-serie-3
Resident Evil: Raccoon City | Constantin Film
Jeden z předních vědců Umbrelly. Jeho práce na G-viru byla téměř zničena, když na něj zaútočily speciální jednotky jeho společnosti. To vedlo k odstartování všech událostí, které budou mít i pro Birkina velkou dohru.
Pokud byste někoho z obsazení měli stoprocentně znát, je jím McDonough, který zazářil v seriálech všeho druhu (Agent Carter, Yellowstone, Kravaťáci, Van Helsing a hlavně Strážce pořádku) a ani filmová mu není cizí, přičemž si McDonough obvykle dopřává role záporáků. Pro tuhle sérii ideální volba.