Chvála Czechinvestu pro Jihlavu a Žďár nad Sázavou

V pětičlenném finále soutěže Inspirativní region 2021 brala Vysočina nejvyšší umístění. Jihlava první, Žďár nad Sázavou druhé místo.

Dálkový přístup na Magistrát města Jihlavy pro investory, podnikatele a živnostníky si porotu získal unikátním řešením i svou transparentností. Digitalizace veřejné správy se v Česku nedaří, Jihlava digitalizaci zvládla svými silami. Řešení vyrobili sami úředníci Magistrátu. „Tomu skláníme hlubokou podporu, právem jste si první místo zasloužili,“ komentoval úspěch Jihlavy generální ředitel Czechinvestu Patrik Reichl.

Průběh výběrového řízení - CzechInvest

Druhé místo v soutěži Inspirativní region získal Žďár nad Sázavou za projekt průmyslové zóny Jamská II.

„Jsme historicky město techniků a inženýrů. Snažíme se cílit na byznys s větší přidanou hodnotou,“ řekl na vyhlášení vítězů starosta Žďáru nad Sázavou Martin Mrkos. ´

Nová část průmyslové zóny nabídne zájemcům přes deset hektarů plochy, přičemž jednotlivé parcely budou vznikat na základě požadavků investora. Snahou města je přilákat investory v podobě technologických společností či firem s vysokým podílem automatizace. „Budeme se snažit dostat do zóny jak rozvíjející se perspektivní místní firmy, tak i investory odjinud. Společným jmenovatelem musí být výroba s vysokou přidanou hodnotou práce,“ řekl starosta Žďáru nad Sázavou Martin Mrkos.

Vybudování průmyslové zóny Jamská II pro Žďár nad Sázavou znamená příliv „mozků“ v podobě vysoce kvalifikovaných pracovníků. Tito noví pracovníci se natrvalo usadí ve Žďáru nad Sázavou a blízkém okolí. Do průmyslové zóny si město Žďár nad Sázavou pečlivě vybírá. Z dvaceti zájemců jsou vybráni dva až tři.

„Hlavně nás zaujal komplexní přístup k podpoře průmyslové zóny. Přístup Žďáru nad Sázavou je unikátní,“ ocenil Žďár nad Sázavou generální ředitel Czechinvestu Patrik Reichl.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů