The Witcher – 2. série – úvodka

2. série Zaklínače se blíží, je čas na rekapitulaci

3. 12. 2021
Zdroj náhledu: Netflix

Není pochyb o tom, že druhá řada seriálového Zaklínače patří k těm nejočekávanějším pořadům druhé poloviny tohoto roku. Už 17. prosince se po dvou letech vrátíme do nebezpečných krajů čarodějek, všelijakých bestií, monster a samozřejmě zaklínačů. Čekat na nás bude celkem osm dílů plynule navazujících na zakončení první série, kdy se hlavní hrdina Geralt z Rivie po náročné, a místy docela zamotané, cestě konečně střetl s malou Ciri. Nebojte se, druhá série má mít údajně jednodušší strukturu s lineárnějším vyprávěním. Kromě této novinky nás čekají další, jako první střety s Divokým honem a zcela nová nilfgaardská vrásčitá zbroj, která u fanoušků sklidila pořádnou vlnu kritiky a posměchu… to vše v rukou zcela nových režisérů.

Zdroj: Netflix

Pokračování se zaměří spíše na Geraltovo úsilí udržet mladé lvíče z Cintry v bezpečí nejen před Nilfgaardem, ale i před ní samotnou, jelikož svou obrovskou moc zatím nedokáže kontrolovat. Geralt odveze Ciri na Kaer Morhen, kde ji bude společně s dalšími bratry zaklínači cvičit. V roli tatíka Vesemira uvidíme herce Kima Bodnia, po jeho boku se dále objeví Lambert (Basil Eidenbenz), Coën (Yasen Atour), Eskel (Paul Bullion) a další zaklínač Hemrik (Joel Adrian). Nezapomínejte také na následky krvavé bitvy o Sodden, kde bude pokračovat dějová linie čarodějky Yennefer z Vengerbergu. Ta novou řadu započne vězněná ve spárech Fringilly.

Z trailerů a názvů jednotlivých epizod můžeme vyvozovat děj seriálu a je jasné, že Ciri bude středem pozornosti. Geralt si bude muset zvykat na svou roli otce, tak snad od něj uslyšíme také něco jiného než pouze nenávistné vrčení a vulgární nadávky.

Zdroj: Netflix

První díl ponese název Zrnko pravdy. Dle knižní povídky v ní vystupuje Nivellen, kterého ztvární populární herec ze seriálu Hra o trůny, Kristofer Hivju (ten Divoký se zrzavými vlasy a vousy, co věčně pálil po Brienne). Druhý díl s názvem Kaer Morhen zřejmě více přiblíží prostředí proslulé citadely se všemi jeho osadníky. Další názvy epizod dále odkazují na Redanii, Geraltův dopis Yennefer aj. Velkou neznámou je pro nás odtajnění jména závěrečné epizody.

Fanoušci nyní jistě zajásají radostí, protože je již oficiálně potvrzena třetí sezóna. Tato zpráva zazněla z úst samotné scenáristky Lauren S. Hissrich. Ta dokonce tvrdí, že má promyšlený příběh, který by dokázal vydat alespoň na sedm sérií, a není se čemu divit. Přece jen je příběh Geralta, Ciri a Yennefer tak rozmanitý a svět Zaklínače toho má ještě hodně co nabídnout, proto očekáváme, že u třetí řady toto dobrodružství neskončí.

Nikola Erlebachová

Indie a RPG hry jsou její slabostí a rozhodně se tím netají. Jako prcek nakoukla do pootevřených dveří herního světa díky Mariovi na starých žlutých kazetách. Dovnitř ji úplně vtáhla až její druhá polovička a od té doby si svět bez her neumí představit. Umělecká duše, která nevyhledává jen nejnovější kousky, ale občas sáhne také pro starší tituly, nejlépe s pořádným metalovým soundtrackem.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.