Řidiči na Lounsku nejčastěji bourali kvůli nesprávnému způsobu jízdy, problém měli i s rychlostí
ilustrační foto
Louny

Lounsko - V uplynulém měsíci vyjížděli policisté v okrese Louny k 121 dopravním nehodám. Toto číslo je srovnatelné s loňským listopadem, kdy byly řešeny o 3 nehody méně.

Při kolizích se tentokrát lehce zranilo 10 osob (v r. 2020 o 13 více), těžká zranění neutrpěl nikdo a v důsledku nehod také nikdo nezemřel. Vloni v listopadu byl těžce zraněn jeden účastník nehody a v důsledku kolize došlo k jednomu úmrtí. Celkové škody byly ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o něco vyšší, letos byly vyčísleny na 8,8 milionu korun, vloni to bylo 7,4 milionu.

Na pokutách zaplatili viníci nehod v součtu téměř 40 tisíc korun. Čtyři z nich byli pod vlivem alkoholu. "Řidiči motorových vozidel měli na svědomí 85 nehod, řidiči nemotorových vozidel zavinili jeden střet. Bouralo se většinou kvůli nesprávnému způsobu jízdy (59), nepřiměřené rychlosti (12) a nedání přednosti (12). Nesprávné předjíždění zapříčinilo 3 kolize. Se zvěří se řidiči střetli v 35 případech,ů uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru