Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2021 12:38:00

Povedlo se, návrh na kompenzace získal podporu od všech stran

Povedlo se, návrh na kompenzace získal podporu od všech stran

Komentář na facebookovém profilu ke kompenzacím pro živnostníky.

 Hned na 2. schůzi Sněmovny jsem se stal zpravodajem novely zákona o kompenzačním bonusu. Co vlastně znamená být zpravodajem? Ze 200 poslanců je pověřen jeden, který se o novelu „stará“. Měl by vědět, jaké k ní byly připomínky ze stran odborné veřejnosti, jak se k ní staví jednotlivé strany ve Sněmovně. Musí mít přehled o tom, jaké vznikají pozměňovací návrhy jednotlivých poslanců. Ale také by se měl snažit hledat akceptovatelné a kompromisní řešení mezi stranami, aby nějaký dobrý nápad nezapadl zbytečně pod stůl.

A ve finále vlastně řídí postup hlasování o zákonu a pozměňovacích návrzích.

Navíc jsme o návrhu jednali v tzv. režimu legislativní nouze, takže to, co normálně trvá týdny, trvalo dny a hodiny. Což například znamenalo, že jsem podobu jednoho mého pozměňovacího návrhu, který umožnil získat kompenzační bonus i novým živnostníkům s krátkou historií, řešil s náměstkem ministerstva financí o půlnoci před hlasováním. Povedlo se a získal podporu od všech stran.

Je to za mnou a novela míří do Senátu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama