Smithe štve, že zůstane na ocet. Probil se mezi pět nejlepších, přesto nemá s kým bojovat

Smithe štve, že zůstane na ocet. Probil se mezi pět nejlepších, přesto nemá s kým bojovat Anthony Smith | zdroj: Profimedia

"Lví srdce" Anthony Smith je sice na slušné vítězné vlně, ale na další zářez si bude muset nejspíš počkat. Zdá se totiž, že na něj nezbyl žádný adekvátní soupeř, což se mu vůbec nelíbí.

V nedávném článku jsme se zaměřili na situaci v polotěžké váze UFC, kde pomalu ale jistě vznikají tři velice zajímavé zápasy. Jejich figurantem ale není nynější žebříčková čtyřka Anthony Smith, který po relativně banální operaci chytil do kolene nepříjemnou infekci a musel překopat své plány.

Smith měl přitom ještě v říjnu vše skvěle rozjeté a po výhře nad Ryanem Spannem měl dokonce na prosinec domluvenou odvetu se třetím Aleksandarem Rakičem, kterou byl ale kvůli výše uvedeným problémům nucený zrušit. Nakonec tak zůstal jediným bojovníkem z nejlepší šestky, jenž nemá domluveného soupeře.

„Obávám se, že jsem teď všem lhostejný a že zůstanu u ledu,“ řekl značně zklamaný Smith v podcastu The Writer vs. The Fighter. „Jestli Procházka dostane titulový zápas a Rakič půjde s Blachowiczem, tak to bude sakra na ho*no. Musel bych kvůli tomu zůstat sedět v koutě se svěšenýma rukama.“

To, že by se měl Rakič utkat s bývalým polským šampionem Smithe pobuřuje ze všeho nejvíce. Jeho srbský rival byl totiž během tohoto roku ve vybírání protivníků značně nerozhodný a dlouho se nebyl s nikým schopný na dalším zápase domluvit, zatímco Anthony bral všechny soupeře, které mu organizace nabízela.

„Rakič od březnového zápasu s Thiagem Santosem odmítl hned několik protivníků,“ postěžoval si Smith. „Bylo by velmi nešťastné, kdyby Rakič po tom všem dostal ten nejlepší zápas, který byl v divizi dostupný. To by mě opravdu ranilo. Obzvlášť když vezmete v potaz, že já beru i fighty, které nikdo nechce.“

„Se Spannem nechce bojovat vůbec nikdo. Je to s ním těžké, protože je to fakt tvrďák. Když už si myslíte, že jste lepší, tak vás jeho pravačka může přesvědčit o úplném opaku. S Jimmym Crutem to také není žádná zábava. Přípravu na něj si prostě neužijete. A to myslím s absolutním respektem, protože i on je pořádně tvrdý. A to samé platí o Devinu Clarkovi."

S kým se nakonec Smith utká je tak nyní ve hvězdách. On sám má v plánu vrátit se do plného tréninku začátkem roku 2022 a na jaře už by rád bojoval. Pokud by to ale mělo být s někým, kdo se nachází v žebříčku nad ním, tak by musel spoléhat na to, že se někdo zraní. Potencionální zápas Rakiče s Blachowiczem totiž vychází až na konec března a Procházkův titulák by mohl přijít na řadu ještě později.

Zdroje:  The Writer vs. The fighter

Nejnovější články