Search
Close this search box.

Správa státních hmotných rezerv nakoupila 13 milionů antigenních testů do škol

Během jediného dne dokázali ma Správě státních hmotných rezerv (SSHR) vyhodnotit i vybrat dodavatele antigenních testů pro školáky. Úřad o tom informoval na svém Twitteru.

Během jediného dne dokázali ma Správě státních hmotných rezerv (SSHR) vyhodnotit i vybrat dodavatele antigenních testů pro školáky. Úřad o tom informoval na svém Twitteru.

“Dnes se SSHR podařilo v rekordním čase vyhodnotit nabídky na dodání celkem 13 480 000 ks antigenních testů, které budou dále distribuovány školám. Právě dnes v 9 hodin totiž končil termín pro podání nabídek, okamžitě probíhalo vyhodnocení a již máme výsledek,” uvádí SSHR v příspěvku a pokračuje: “Zakázka je rozdělena do dvou částí. Pro dodání první části 1 mil 280 tis. ks antigenních testů byla vybrána ze 4 obdržených nabídek třetí firma v pořadí – Masanta, a to s nabídkovou cenou 22,68 Kč/1 ks antigenního testu.”

Podle SSHR to je proto, že 1. a 2. firma v pořadí ze zakázky po vyhodnocení, kdy jim bylo oznámeno, že jsou vítězi, odstoupily a sdělily, že kupní smlouvu nepodepíší.

Pražská firma Masanta dodávala antigenní testy do škol již na jaře, kdy přišla s dvakrát nižší cenou, než za kolik se tehdy testy na trhu prodávaly. Následně měla krátkodobě problémy s dodávkami z Asie, důvodem byl tlak některých vlivovych skupin. Masanta patří stejnému majiteli, jako výrobce českých respirátorů Good Mask, která má v pronájmu čtyři linky dodané Tchaj-wanem.

V druhé části zakázky jde o dodání celkem 12,2 mil. ks s možným dalším navýšením ještě o 1,4 mil. ks v případě potřeby. Tady bylo podáno celkem 6 nabídek. Byla vybrána nabídka s nejnižší nabídkovou cenu 16,70 Kč/1 ks podaná firmou Targo Promotion.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Tvorba webových stránek: Webklient