Originální nápad. Místo Zlatého míče dostane Lewandowski míč vyrobený ze soli

Originální nápad. Místo Zlatého míče dostane Lewandowski míč vyrobený ze soli

Lidé v Polsku smutní. Jejich národní hrdina totiž v pondělí v Paříži nezískal svůj premiérový Zlatý míč. Za nejlepšího fotbalistu roku byl, jak čtenáři serveru eFotbal.cz jistě dobře vědí, nakonec vyhlášený už po sedmé Argentinec Lionel Messi.

Do diskuse o tom, či nebyla Zlatý míč udělený Messimu neprávem se v posledních hodinách nečekaně zapojilo i malé polské město Wieliczka.

„Byla to velká nespravedlnost ze strany organizátorů a Robert se stal jejich obětí. Proto, jako poslanec města Wieliczka navrhuji, aby město symbolicky vyhlásilo Lewyho za nejlepšího fotbalistu na světě. Wieliczka skutečně udělá něco, co ještě před pár hodinami všichni považovali jen za vtip, který má zlepšit Robertovi náladu. Označíme ho jako hráče číslo jedna na celém světě,“ napsal na svůj Twitter podle serveru Goal.com městský poslanec Kamil Jastrzebski.

Wieliczka se nachází v bezprostřední blízkosti Krakova a už od nepaměti je proslavená velkým solným dolem, který patří mezi nejstarší na světě. Je zapsan i do seznamu UNESCO a před pandemií koronaviru jej každoročně navštívilo až milión lidí.

Soli je v ní dostatek, má devět podlaží a celkovou délku asi 300 kilometrů. Městský poslanec Kamil Jastrzebski tak přišel s originální myšlenkou: „Někteří obyvatelé chtějí, abychom kapitánovi našeho národního týmu dali namísto Zlatého míče, míč vyrobený ze soli. V minulosti lidé mluvili o soli jako o bílém zlatě, takže tato myšlenka má i toto historické pozadí. Myslím si, že i přes inflaci a všeobecnou krizi, kterou v současnosti prožíváme, bude Wieliczka schopná pro tento účel získat dostatek soli sdělil polský zastupitel.

Zdroj: Šport.sk

Kluivert ho kdysi označil za nového Messiho. Mají v Barceloně opět superhvězdu?