InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prohra se vztyčenou hlavou a potleskem: Milevsko trápilo favorizovaný Samson až do poslední minuty

MILEVSKO – Tak tohle čekal jen málokdo! Hokejisté HC Milevsko 1934 se v dnešním utkání 14. kola krajské ligy vyhecovali proti obrovskému favoritovi Samsonu České Budějovice k nejlepšímu výkonu sezony a o vítězi nebylo rozhodnuto až do poslední minuty, kdy hosté pojistili výhru gólem do prázdné brány na konečných 5:3. Bývalý český reprezentant Martin Hanzal, který má odehrány stovky zápasů v NHL a stojí za týmem Samson jako jeho hlavní tvář a kapitán, tak se svými spoluhráči zažil po vstupu na krajskou půdu teprve druhý těžší zápas. Krumlov porazili venku 6:5, jinak Českobudějovičtí vítězí spíše rozdílem třídy a výjimkou nejsou dvouciferné výsledky. Soutěži dál vládnou bez ztráty kytičky.

Milevšťáci začali dobře a postupem času svůj výkon ještě zlepšovali. Ve třetí části po snížení na 3:4 si dokázali vytvářet i souvislejší tlak a s favoritem hráli sympatickou otevřenou partii. Největší rozdíl byl však v zakončení, kde Budějovičtí ukázali obrovské zkušenosti a nespornou kvalitu. Přesto si v 59. minutě po time outu troufli milevští hokejisté za stavu 3:4 k odvážné a málo vídané variantě hry bez gólmana, kdy se do útočného pásma vedle sebe poskládalo šest útočníků bez jediného obránce! Nakonec ale kýžená vyrovnávací branka nepadla, naopak hosté gólem do prázdné svatyně definitivně rozhodli – 3:5.

Trenér Milevska Ondřej Mertl byl pochopitelně spokojen s výkonem, ale přiznal, že by v situaci Milevska v tabulce raději vyměnil dobrý výkon za body, které byly blíže, než se čekalo. Že Samsonu domácí tým zle zatápěl, potvrzují i slova bývalých spoluhráčů Ondřeje Mertla, kteří dnes hrají za Samson. Ti se po utkání svěřili, že jak jim bylo při první vzájemné konfrontaci na začátku října v Budějovicích Milevska až líto (10:1), tak tentokrát podali vynikající výkon a favorit měl namále. Fanoušci domácí tým po heroickém výkonu na hranici milevských možností vyprovázeli z ledu navzdory prohře bouřlivým potleskem a pokřikem „Hoši, děkujem!", kterým jindy slaví vítězné zápasy. Po utkání tak spokojení fanoušci při odchodu domů jen spekulovali, jak by asi sezona vypadala, kdyby Milevšťáci podávali takový výkon v každém utkání...

Příští kolo už bude hrát Milevsko proti „normálnímu" soupeři. V neděli 12. prosince mělo jet na led Hluboké nad Vltavou, ale ta hlásí nákazu koronavirem, a proto se řeší alespoň dohrávka odloženého zápasu ve Vimperku.

HC Milevsko 1934 – HC Samson ČB 3:5

(1:2, 1:2, 1:1). Branky a nahrávky: 17. Bílek (Brož), 40. Pouch, 50. Škrdleta (Přívozník) – 15. Kuchejda (J. Hanzal, M. Hanzal), 17. Sičák (J. Hanzal), 24. Liška (Mrázek, Ťoupal), 36. Kuchejda (Sičák, M. Hanzal), 60. J. Hanzal (M. Hanzal, Sičák).

Milevsko: Panec – Tampier, Šedivý, Růžek, Bednář, Štekr – Hamerle, Pecka, Pechánek, Bílek, Řezáč, Škrdleta, Kadilák, Brož, Přívozník, Březina, Pouch, Suchan.

Samson ČB: Svoboda – Ferebauer, Sičák, Liška, Nehoda, Zich, Ťoupal, Michal – Mrkvička, Kadlec, Mrázek, M. Hanzal, Kuchejda, J. Hanzal, Sumerauer, Brus, D. Nedorost.

Diskuse k článku - 6 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Michal Vaněk 

    Reagovat

     

    Tak doufám, že ty hvězdy aspoň nepředváděly divadlo jako u nás ve Veselí. Jakmile se jejich náskok tenčil, začali se chovat jako p.asata, což vygradovalo poměrně vážným zraněním mladého hráče, kterého sestřelil zcela záměrně a bez puku hráč Samsonu. Místo, aby diváci (mezi nimi i mladí začínající hokejisté) mohli zatleskat hokejovému umu, viděli jen spoustu arogance, debat s rozhodčími a nezvládnutých emocí těchto rádoby “hvězd”. Tohle podle mne do krajské ligy nepatří, bohužel dle info z jiných stadionů, nejsme asi jediní, kdo tohle viděl…

    Vloženo 5.12.2021 10:01:16

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Hrubší faul udělal u mantinelu Hanzal J.Ale to co pak předváděl na diváky a když dal gol do prázdné brány,tak u mě klesl na samé dno soudnosti atd.Ten musí být hodně flustrovanej ubožák..

      Vloženo 5.12.2021 12:02:33

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Vcelku hráli slušně až na Jiřího Hanzala a jeho provokace k fanouškům

      Vloženo 5.12.2021 12:46:05

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Nepovedenej neuspesnej bracha to má vždycky těžký. Frustrace z něj strika na všechny strany.

        Vloženo 5.12.2021 13:58:30

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Milevští hokejisti bojovali a předvedli nejlepší výkon sezóny.Naopak rozhodčí a zvláště čároví ukázali jak to vypadá když se pasují do role nezůčastněných diváků a pak si ještě trapně nechají radit od hráčů,jediný co dokázali s úspěchem překážet a zadržovat puky na čarách.Kdyby to neovlivňovalo výsledek hry bylo by to i k smíchu.A jediná reakce je vyloučení hráče,který řekl pravdu.Tu panenku jste si mněli dát sami a několikrát za zápas!!!!!

    Vloženo 5.12.2021 09:29:05

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Včera Top zápas sezóny výborný týmový výkon ale přesto musím vyzdvihnout tři hráče. Výborný Pino v bráně v obraně dobře hrající Tampier a v útoku rváč a dříč Václav Pouch

    Vloženo 5.12.2021 09:19:50

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace