Hlavní obsah

Jarošíkovi pomohla manželka, motivační knížka a film Tajemství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

To manželka mu pomohla, aby se zbavil trýzně, kterou novic mezi ligovými trenéry Jiří Jarošík prožíval po dva měsíce na lavičce fotbalových Teplic. Australská spisovatelka a televizní producentka Rhonda Byrneová ale také. „Dostal jsem od manželky knížku Tajemství a začetl se do ní,“ prozradil po premiérové výhře 4:1 nad Zlínem, že se okamžitě začetl do motivačního líčení, jak v sobě odhalit vlastní schopnosti a kráčet za spokojeným životem, štěstím a úspěchy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic získali důležité záchranářské body se Zlínem.

Článek

„Pak jsem dokonce zjistil, že podle knižní předlohy byl natočen i film. I ten je o tom, jak si zachovat pozitivní myšlení, přitahovat pozitivní věci a jít se za nimi, protože pak se může všechno otočit," napadlo Jarošíka, že by film Tajemství mohl v teplické kabině posloužit jako motivační video.

Před zápasem pravdy se Zlínem ho hráčům skutečně pustil.

„Mladí kluci to možná tak nebrali a neberou, ti starší už ale mají jiný pohled. Už vzhledem ke zkušenostem, které mají," pochvaloval si, že dobře udělal.

Teplická trýzeň totiž v sobotu skončila. Jarošíkova také.

Po sedm ligových kol chodil a stýskal si, že by rád mluvil nikoli o prohraných, ale jednou také i o vyhraných zápasech.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Rozčilující se Tomáš Vondrášek z Teplic.

Po vítězném utkání se Zlínem k tomu měl konečně příležitost.

„Myslím, že rozestavením se třemi stopery jsme soupeře zaskočili," připomínal přitom další tah, k němuž se odhodlal.

„Nejen já, ale celý trenérský tým. Uvažovali jsme o této změně už před minulým zápasem v Praze na Slavii, protože jsme potřebovali něco změnit, nakonec jsme k němu sáhli až teď. A dokonce pár desítek minut před začátkem zápasu," usmíval se Jarošík, že i hráče svým rozhodnutím překvapil

„Ale nezaskočilo je to. Hlavně ti starší, zkušenější, kteří se postupně vrací do sestavy, totiž věděli, o co jde, protože už v podobném rozestavení dřív hrávali."

Motivační film a změna taktické partitury zapůsobily a pomohly Teplicím k výhře, na kterou mužstvo čekalo dvanáct zápasů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FK Teplice (@fkteplice)

„I díky šesti sedmi nadstandardním výkonům, které kluci podali. Žádné z předchozích utkání sice nezabalili a neodchodili, třeba s Plzní hráli také velmi dobře, ale až proti Zlínu jsme výkon vyšperkovali i góly. A hned čtyřmi. I tak mě v průběhu střetnutí omývali," připomněl Jarošík, že jeho tým inkasoval zase jako první.

„Naštěstí jsme skvěle zareagovali, rychle vyrovnali a přidali hned druhý a třetí gól, což rozhodlo. I o tom, že už nejsme v tabulce poslední, což nás doufám také nakopne. Nesmíme ale koukat, kde je Karviná a kde jsme my, musíme se dál rvát a dávat do zápasů maximum. Věřit práci, kterou děláme, protože výsledky pak musí přijít," bylo z teplického trenéra cítit, jak inspirující stopu v něm zanechalo motivační čtení v Tajemství Rhondy Byrneové.

„Klukům ale ten film už podruhé pouštět nebudu. Byl strašně dlouhý," ujišťoval, že své svěřence před cestou k dalšímu ligovému utkání do Jablonce z hledání motivace vynechá.

Reklama

Související témata: