Jurečka nastoupil na Maláčovou: Jestli zavedete povinné očkování nad šedesát, tak my ho zase zrušíme

05.12.2021 14:20 | On-line

V nedělních Otázkách Václava Moravce se střetli odcházející ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) a její pravděpodobný nástupce v úřadu, předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Ten jasně odmítl povinné očkování osob starších šedesáti let. Jasně vzkázal, že vláda Petra Fialy (ODS) tuto povinnost zruší, bude li platit.

Jurečka nastoupil na Maláčovou: Jestli zavedete povinné očkování nad šedesát, tak my ho zase zrušíme
Foto: Hana Brožková
Popisek: Marian Jurečka

Odcházející ministryně práce u Moravce prohlásila, že proočkování co největšího počtu občanů České republiky je jedinou cestou z pandemie nemoci covid-19.

Jurečka se do ní hned pustil a vyčetl jí jako člence vlády, že celý kabinet Andreje Babiše (ANO) neudělal dost pro to, aby lidi přesvědčil, že očkování proti covidu opravdu má smysl.

Dal jasně najevo, že v povinném očkování osob starších šedesáti let nevidí cestu.

„Pokud by to tato vláda, jak to dnes chystá a jak to i argumentuje pan premiér, který tady říkal, že on chce zavést povinnost, aby zvýšil ochotu... –  tak tu větu, když si poslechnete, tak ta věta je strašně zvláštní. Pokud vy říkáte, že u někoho ochcete zvýšit ochotu a proto mu to dáte povinně – tak to prostě není pravda. My říkáme, že povinné očkování pro širokou populaci povinně zavádět nebudeme,“ řekl jasně Jurečka, „pokud jde o očkování široké populace, tak to zrušíme,“ ujistil všechny.

A pokud jde o očkování profesních skupin, tak k tomu dojde jen za situace, kdy se shodne většina dané profesní organizace, že očkování podstoupí, protože je to potřeba.  

„Fakt nepůjdeme tou cestou, která bude říkat, my vám to tady naservírujeme povinně. My tady říkáme, že stát tady ještě stále neudělal maximum pro to, aby lidi informoval o těch přínosech, ale i o těch rizicích očkování,“ prohlásil Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…