Za tento týden zemřelo s covidem přes šest stovek lidí. Jak je na tom aktuálně Ústecký kraj?
ECMO pomáhá nemocným v boji s onemocněním COVID-19. Foto: KZ
Chomutov

ČR, Ústecký kraj - Za období tohoto týdne (29.-4. prosince) zemřelo v celé České republice s onemocněním covid-19 celkem 606 lidí. V minulém týdnu to bylo 756.

Do statistik tohoto týdne však ještě nejsou započítána data za neděli 5. prosince. Lze očekávat, že se počet zemřelých přiblíží k číslům z minulého týdne.

A jak je na tom Ústecký kraj? S onemocněním covid-19 tu za tento týden zemřelo 42 lidí, v minulém týdnu to bylo 52. Aktuálně je v kraji zhruba třináct tisíc nakažených, v průměru přibývá přes tisícovku nových případů denně. 

Nejzasazenějšími okresy v kraji jsou Děčínsko (25 022), Ústecko (23 999), Litoměřicko (23 654) a Teplicko (23 226). Následuje Mostecko (20 521) a Chomutovsko (20 409). Nejlépe je na tom co do počtu nakažených stále dlouhodobě Lounsko (16 124).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru