Michal Krčmář vybojoval ve stíhačce v Östersundu čtvrté místo

05.12.2021 18:47:33 | Autor: Petr Ježek | Rubrika: Sport | Obce: Jablonec nad Nisou

Michal Krčmář vybojoval ve stíhačce v Östersundu čtvrté místo

Michal Krčmář opět potvrdil, že mu ve Světovém poháru v biatlonu sedí kontaktní závody. V nedělním stíhacím závodě ve švédském Östersundu se dokázal z 15. místa po sprintu propracovat až na konečné čtvrté, které je tak po dlouhé době umístěním ve vyhlašované šestce od českých mužů. Vítězství oslavil Christiansen z Norska.

Krčmář vyrazil na trať nedělního závodu na 12,5 kilometru jako patnáctý, ale jel dobře a v polovině závodu už byl sedmý, když na střelnici ani jednou neminul. Mladšímu z českých reprezentantů Štvrteckému střelba tolik nesedla, když opakovaně chyboval svou poslední ranou.

Krčmář naopak pokračoval v dobrém výkonu, když jednou chyboval na první stojce, ale držel si dál sedmou pozici. Šance na ještě lepší umístění se zvýšily po čisté závěrečné položce, z níž Krčmář vyjížděl v kontaktu s konkurencí, a dokonce se posunul už na čtvrtou pozici.

Do finiše najížděl ještě se třemi soupeři, ale skvěle takticky si nenechal vzít vedení, aby najel do nejvýhodnější první dráhy a čtvrtou příčku už si nenechal vzít! Krčmář tak po skvělém běžeckém výkonu a jediné střelecké chybě skončil těsně pod pódiem. Další Čech Jakub Štvrtecký dorazil do cíle na 53. příčce.

„V závěru jsem jel tempo, ale ne na maximum. Chtěl jsem do finiše z prvního místa a povedlo se. Věřil jsem si na to. Je to dlouhá doba, kdy jsem naposledy byl mezi prvními šesti. Super závod," hodnotil Krčmář v cíli v rozhovoru pro Českou televizi.

SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko):

Muži - stíhací závod (12,5 km): 1. Christiansen (Nor.) 30:14,8 (1), 2. Samuelsson (Švéd.) -9,8 (4), 3. Jacquelin (Fr.) +11,0 (3), 4. Krčmář -51,5 (1), 5. Seppälä (Fin.) -52,1 (1), 6. Eder (Rak.) -52,2 (0), 7. Giacomel (It.) -52,5 (1), 8. J. T. Bö (Nor.) -1:00,1 (3), 9. Guigonnat (Fr.) -1:02,3 (2), 10. Weger (Švýc.) -1:04,2 (2), ...54. Štvrtecký -4:51,5 (8).

Pořadí SP (po 4 z 22 závodů): 1. Christiansen 178, 2. Samuelsson 175, 2. J.T. Bö 154, 4. Jacquelin 151, 5. Latypov (Rus.) 139, 6. T. Bö 130, ...14. Krčmář 89, 49. Štvrtecký 14.

Sdílet s přáteli na facebooku

Související články

Markéta Davidová zahájila biatlonovou sezonu famózním vítězstvím
Ve Studenci oslavili nové kabiny mnoha zápasy, výkop měly biatlonistky
Markéta Davidová mistryní světa v biatlonu!
Stříbrný návrat na biatlonové tratě Michala Krčmáře
Veronika Vítková má dceru Elišku
Veronika Vítková končí sportovní kariéru. Očekává radostnou událost
Veronika Vítková: Motivaci mám, na jaře si sedneme a řekneme, co dál
Lucka Charvátová nečekaně získala bronzovou medaili ze sprintu
Čeští biatlonisté vstoupili do MS senzačním bronzem
Deštivý sprint přinesl Markétě Davidové bronz
První medaili v nastávající sezoně biatlonu vybojovala Davidová

Diskutujte s námi

Firmy v regionu Jablonec nad Nisou

Naše Jablonecko s.r.o. ( Internetové služby , Firmy ) , ODS Jablonec ( Volby ) , Petr Rubín - REKUPER ( ) , TOP09 Jablonec ( Volby ) , VisionWorks ( Internetové služby , Firmy ) | Další firmy

 

 

Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT
 

Vyberte obec

Krátké zprávy z regionu Jablonecka

Jeden a půl milionem podpoří Liberecký kraj vědomostní soutěže žáků

Částkou 1 605 000 korun podpořil v letošní roce Liberecký kraj konání vědomostních olympiád žáků základních a středních škol. Okresní a krajská kola se konají již od začátku roku. Další finanční prostředky na soutěže ve výši 630.000 korun čerpá kraj ze státního rozpočtu. „Organizaci vědomostních soutěží zajišťuje na základě příspěvku zřizovatele ve výši 1 200 000 korun Střední škola a Mateřská škola Na Bojišti, Liberec. Jedná se o krajská a okresní kola vědomostních soutěží a klání ve středoškolské odborné činnosti. Na organizaci okresních kol mimo Liberec se podílejí příspěvkové organizace obcí. Jedná se například o domy dětí a mládeže či střediska volného času," uvedl Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Kulturní aktivity v regionu letos podpoří kraj více než 2,5 milionem korun

Rozdělení dotačního programu nazvaného 7.1 Kulturní aktivity v Libereckém kraji pro rok 2024 odsouhlasilo na svém zasedání krajské zastupitelstvo. Žadatelé obdrží celkem 2.615.379 korun.„V letošním roce jsme měli původně v tomto dotačním programu dva miliony korun. Žadatelé připravili projekty ve dvojnásobné výši, proto jsme využili zbylých prostředků z nevyčerpané alokace minulých období a přidali jsme přes šest set tisíc, abychom mohli uspokojit více žadatelů," uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.


Archiv krátkých zpráv

Nejnovější články

Kam na jaře v Jizerských horách? K vodě, na rozhlednu i za vědou
Volejbalisté Malé Skály zakončili sezonu v Kojetíně
Jaké chystají investice v Harrachově v roce 2024?
Umění, design i řemeslo v jabloneckém muzeu
Hledá se nejlepší knihovna Libereckého kraje

Nejčtenější články

22.04.: Obrazem: Sto zvířat rozeznělo zaplněnou sokolovnu ve Sklenařicích
22.04.: Hořel dům v libereckém Starém Harcově. Hasiči zachránili dvě osoby
22.04.: Trojstrannou zahraniční spolupráci připomenou Slavnosti Trojzemí

Další »

Události dle data

Stalo se | Připravuje se

Vyberte datum:
Po Út St Čt So Ne

Infomail


Chcete pravidelně dostávat informace o novinkách na tomto serveru?

Zadejte svůj e-mail:
 

Facebook

Twitter

Instagram

https://www.instagram.com/nasejablonecko

Odkazy

Fotogalerie Videogalerie Soutěže Anketa

INZERCE | KARIÉRA | KONTAKT

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím | Další informace