Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

SOUHRN 17. KOLA: Slovácko padlo s Plzní, Teplice pod Jarošíkem konečně vyhrály

Hlavní tahák kola se hrál na Slovácku, které přivítalo Plzeň. Domácí, kteří na vlastním stadionu dosud neztratili ani bod, tentokrát zaváhaly a Viktoria si tak odvezla cenné vítězství 2:1. Nejen první výhry, ale dokonce prvních bodů na lavičce Teplic se dočkal Jiří Jarošík. Jeho svěřenci porazili Zlín 4:1, ukončili tak sérii sedmi porážek a dostali se z posledního místa tabulky. Tam nově sídlí Karviná, která podlehla 1:2 Spartě. Zvítězila i vedoucí Slavia, která vyhrála na hřišti Olomouce 1:0.

Teplice mají konečně důvod k radosti
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Slovácko - Viktoria Plzeň 1:2

Plzeň si v sedmnáctém kole odváží vítězství ze Slovácka 2:1. Hosté šli již v úvodu zápasu do vedení, když do branky dotlačil míč Milan Havel. Slovácko sice dokázalo ještě v průběhu prvního poločasu odpovědět, gól však nebyl uznán kvůli zahrání rukou. Vedení hostů na 0:2 ve druhé polovině zvedl parádní trefou Jean-David Beauguel. V nastaveném čase upravil výsledek Ondřej Šašinka.

Mladá Boleslav - Pardubice 2:3

Jednoznačným favoritem byla před utkáním Mladá Boleslav. Zatímco Středočeši útočí na první šestku, Pardubice se pohybují v barážových vodách. Jenže papírové předpoklady vzaly rychle za své a Pardubice se v Boleslavi dostaly už během první dvacetiminutovky do tříbrankového vedení. Středočeši sice díky vytrvalému tlaku v druhé půli dokázali snížit na rozdíl jediného gólu, na víc se ale nezmohli a outsider si tak domů veze výhru 3:2.

Bohemians - Jablonec 1:2

Jablonečtí fotbalisté zvítězili na hřišti pražských Bohemians 2:1. K vítězství nakročili už během prvního poločasu díky brankám Čvančary a Housky a nepřišli o něj ani po červených kartách, které ve druhém dějství dostali Malínský a Pilař. Domácí stihli už jen zkorigovat Hronkovou trefou.

Baník Ostrava - České Budějovice 4:1

Fotbalisté Ostravy porazili České Budějovice hladce 4:1. Slezané o výhře rozhodli třemi góly hned v úvodní půlhodině, kdy se postupně trefili Jiří Klíma, Jiří Fleišman a David Buchta. V 85. minutě snížil střídající Michal Škoda, ale poslední slovo měl vzápětí domácí Nemanja Kuzmanovič. Baník prodloužil sérii bez porážky na šest kol a v tabulce si upevnil páté místo. Jihočeši venku v lize potřetí za sebou nebodovali a jsou desátí.

Teplice - Zlín 4:1

Fotbalisté Teplic dokázali doma porazit Zlín 4:1. Na branky se čekalo až do druhého poločasu. Severočeši prohrávali 0:1, ale čtyřmi trefami v řadě vývoj otočili, ukořistili tři body a odpoutali se ode dna tabulky nejvyšší české fotbalové soutěže. Je to první vítězství po dvanácti ligových kolech a první body pod novým trenérem Jiřím Jarošíkem.

Karviná - Sparta 1:2

Stejně jako naposledy v duelu s Libercem byl i v Karviné Matěj Pulkrab střídajícím žolíkem, který nasměroval Spartu za výhrou. Nejdřív sám v 60. minutě otevřel skóre a následně přihrával i na gól Lukáše Haraslína. Karviná sice dokázala v závěru ještě utkání zdramatizovat, nakonec ale letenští vedení uhájili a ze Slezska vezou výhru 2:1.

Olomouc - Slavia 0:1

Jediným střelcem utkání na Hané byl v 56. minutě Jan Kuchta. Gól mohl přidat i hostující Stanciu, který ale neproměnil pokutový kop. Slavia vede českou nejvyšší soutěž o pět bodů před Spartou, třetí je Plzeň, která má ještě zápas k dobru.

Liberec - Hradec Králové 1:0

Liberec se po prohře se Spartou vrátil na vítěznou vlnu. V 17. kole první ligy porazili Severočeši Hradec Králové 1:0. Jediný gól utkání dal ve 38. minutě Ľubomír Tupta, kterému do náběhu dobře nahrál Christián Frýdek. Šanci srovnat pak dvakrát zmařil Danielu Vašulínovi Milan Knobloch. Pod Lubošem Kozlem triumfoval Slovan v pěti z posledních šesti duelů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články