Hlavní obsah

Plzni dvakrát pomohl VAR, Bílek chápe soupeřovo naštvání. Čekání trvalo dlouho, vadí kouči Viktorie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herně určitě nebyli v ligovém šlágru na Slovácku lepším mužstvem, avšak ve dvou klíčových momentech jim pomohl VAR a díky vysoké efektivitě v koncovce nakonec urvali v souboji předních týmů tabulky za vítězství 2:1 tři body. Kouč plzeňských fotbalistů Michal Bílek netajil po závěrečném hvizdu značnou spokojenost.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek.

Článek

Hned v úvodu jste vstřelili vedoucí gól a poté jste zhruba půlhodinu předváděli výborný fotbal. Pak ale mělo Slovácko navrch, souhlasíte?

Ano. Otevřeli jsme po standardce skóre, a i poté jsme na hřišti dominovali. Jenže před pauzou jsme se dostali pod tlak. Do naší šestnáctky létalo hodně míčů a řešili jsme dost závarů. O přestávce jsme si v kabině řekli, že musíme být ve druhé půli aktivnější, avšak moc se nám to nedařilo. Domácí nápor ještě vystupňovali. I tak jsme se ale dostali do několika nadějných brejků. Z jednoho z nich jsme vedení pojistili. Moc si vítězství ceníme. Byl to mimořádně těžký zápas. Vždyť Slovácko je hlavně doma hodně silné, o čemž svědčí jeho nedávná hladká výhra nad Spartou.

Hned dvakrát vám pomohl v důležitých momentech VAR...

Ano. My jsme rádi, avšak chápu soupeřovo naštvání. I mně vadilo, jak dlouho to vynesení verdiktů trvalo. To čekání není příjemné vůbec pro nikoho.

Vy se vyznáte v tom, kdy se má ruka pískat, a kdy ne?

Nejsem asi sám, kdo se v tom složitě orientuje. Nejde jen o ruce, ale i třeba o ofsajdy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu.

Váš druhý gól vstřelil útočník Beauguel, přestože během střetnutí nebyl příliš vidět...

Když jsme se převážně bránili, nemohl logicky dostávat na hrotu tolik míčů. Ale nakonec splnil v důležitém okamžiku to, co od něj očekáváme. Tedy produktivitu. Jeho branka na 2:0 byla nesmírně důležitá.

A podržel vás brankář Staněk, že?

Je to tak. Blýskl se několika výtečnými zákroky. Navzdory tomu, že utkání dochytal s určitým zdravotním problémem.

Jak moc chybělo takovému duelu plné hlediště?

Velká škoda, že nemohlo přijít víc lidí než povolená tisícovka. Nemám z toho žádnou radost. Nezbývá ale než nařízení respektovat.

V tabulce nejvyšší soutěže jste dál druzí, avšak čtvrtému Slovácku jste odskočili na šest bodů. Odstřihli jste Hradišťské z boje o titul?

To bych neřekl. Slovácko bych rozhodně neodepisoval, vždyť hraje velmi dobře. Šest bodů navrch je super, ale jsou to jen dvě utkání. Určitě zdaleka neřeklo poslední slovo. My jsme taky měli období, během něhož se nám třikrát v řadě nepovedlo bodovat naplno. Vysokým vítězstvím nad Bohemkou jsme to před týdnem zlomili. A v Hradišti jsme na to navázali.

Reklama

Související témata: