Dva ‚olympijské góly‘ za jeden víkend. Calhanoglu a Cuadrado se v Itálii trefili přímo z rohového kopu

Hned dvakrát mohli italští fotbaloví fanoušci o víkendu spatřit takzvaný olympijský gól. Skórovat přímo od rohového praporku se totiž povedlo Hakanu Calhanogluovi z Interu Milán a o den později Juanu Cuadradovi z Juventusu. Obě výjimečné branky navíc pomohly týmům k zisku tří bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Juan Cuadrado

Juan Cuadrado | Foto: Massimo Pinca | Zdroj: Reuters

Skórovat přímo z rohu se nepovede jen tak. Jak informuje Opta, v italské lize to zvládlo od roku 2010 jen osm hráčů, z toho dva během probíhajícího 16. kola Serie A. K dosažení takovéto branky se musí sejít několik faktorů včetně brilantní kopací techniky, podcenění ze strany brankáře nebo i trochy štěstí. 

Inter Milán už v sobotu zavítal na hřiště Mourinhova AS Řím s vidinou tří bodů a udržení druhé příčky v tabulce. Obojí se černomodrým povedlo, když domácí přehráli jasně 3:0. Vítěznou branku vstřelil turecký záložník Calhanoglu v 15. minutě, kdy od rohového praporku zahrál ostrý míč na přední tyč, který i kvůli nedůslednému bránění propadl až do branky.

Calhanoglův gól proti AS Řím

Inter Milán přidal další dva góly do konce poločasu a zajistil si tak pohodlnou výhru. Proti AS Řím se trefil i Edin Džeko, který v týmu z hlavního města Itálie strávil šest sezon.

O den později si vítězství připsal i Juventus Turín, který přivítal trápící se Janov. Osmnáctý tým italské ligy poslal do kolen už v 9. minutě Kolumbijec Juan Cuadrado, který si u rohového praporku připravil podobnou kulišárnu jako Calhanoglu. Zvolil ovšem techničtější styl kopu, míč vysokým obloukem přeletěl bezmocného brankaře a zapadl do zadního rohu brány. 

Sestřih utkání Juventus - Janov

Další gól vstřelil v závěru zápasu Paulo Dybala a Juventus zaznamenal výhru 2:0. Turínští vyhráli počtvrté z poslední pěti zápasů a potvrdili, že po otřesném úvodu soutěže jde jejich domácí forma nahoru. Svěřenci trenéra Allegriho se tak posunuli na páté místo tabulky, jedenáct bodů za vedoucí AC Milán.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme