Chomutovský magistrát spustil novou službu pro občany, hybridní poplatkový automat
Chomutovský magistrát má nový poplatkomat. Foto zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Magistrát města Chomutova spustil od prosince novou službu pro občany, kterou je hybridní poplatkový automat.

Nový poplatkomat je umístěn na odboru dopravních a správních činností, konkrétně u registru vozidel ve 3. patře budovy magistrátu ve Zborovské ulici.

Klienti tak mohou veškeré poplatky vůči městu uhradit formou samoobsluhy, a to buď bezkontaktně platební kartou, nebo hotovostně penězi a tak doplňuje již dva bezhotovostní platební automaty, které klienti města využívají od února 2020.

„Obsluha terminálu je velice intuitivní, obdobná jako při výběru jídla v provozovnách některých fast foodů,“ vysvětluje Jan Mareš, hlavní ekonom města, s tím, že klient může k identifikaci platby buď zadat přidělený variabilní symbol, nebo načíst QR kód, který má vytištěný přímo na některých rozhodnutích a do budoucna o něj budou doplněny upomínky k poplatkům, platby za zahrádky apod.

„Poplatkomat nahradí poloviční úvazek pokladní na našem odboru, kde se mohou úředníci věnovat výhradně správním úkonům,“ dodává Mareš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru