Pod okny mostecké nemocnice se konala netradiční Mikulášská
Foto: K. Š. a DoDo
Zajímavosti

Most – Netradiční Mikulášskou s čertovským mini-průvodem připravila pro zdravotní personál, ale i pacienty dětského a plicního oddělení Nemocnice Most Jezdecká společnost Hipodrom Most, Divadlo VeTři Míši Doležalové, zastupitelka města Most Hana Aulická Jírovcová a moderátor a herec Vlasta Vébr.

První zastávkou bylo dětské oddělení. Malí pacienti už netrpělivě vyčkávali příchodu Mikuláše, Anděla, ale i Čerta. Děti si připravily mikulášskou říkačku a písničku a po potlesku už si mohly odnést zaslouženou sladkou odměnu. Další dárečky už byly od Ústeckého kraje a hejtmana Jana Schillera a také od Statutárního města Most. Po nezbytném focení zaznělo hlasité a velké „díky“ za pracovní nasazení zdravotnického personálu, a to nejen z úst Mikuláše, Anděla a Čerta, ale i primářky oddělení MUDr. Marie Váchové.

0612mikulasdetske

Druhou zastávkou, už ale venku pod okny, bylo plicní oddělení. A i tady příchod už nejen někteří pacienti, ale také zdravotnický personál netrpělivě očekával. Někdo vyčkával na balkoně, většina ale v oknech. I přes ne příliš lichotivou covidovou situaci se podařilo na tvářích přihlížejících vykouzlit úsměv. Na úplný závěr všichni do oken zazpívali mikulášskou písničku , hlasitě popřáli brzké uzdravení, poděkovali zdravotníkům a zamávali.

Netradiční Mikulášská pod okny měla hlavně pacienty a personál potěšit, povzbudit a vrátit vědomí, že v tom nejsou sami a že na ně ostatní alespoň někdy myslí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru