Veronika Žilková čekala dítě s Jiřím Menzelem. Miminko přišlo o naději na život. Herečka promluví po návratu z Paříže

Herečka Veronika Žilková s režisérem Jiřím Menzelem
Herečka Veronika Žilková s režisérem Jiřím Menzelem
Foto: Nextfoto
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 6. 12. 2021

Herečka Veronika Žilková (60) se rozhodla, že veřejnosti svěří intimní tajemství. Čekala miminko s režisérem Jiřím Menzelem (†82), ale rozhodla se, že si ho nemůže nechat. "Říkal mi Pampeliško, vozil mě tou svou sierrou a já byla absolutně šíleně zamilovaná," uvedla herečka v knize Dělte dvěma. Pro redakci ŽivotvČesku.cz v pondělí uvedla, že je na výletě v Paříži a novinářům bude k dispozici v úterý.

Veronika Žilková se rozhodla, že zavzpomíná na jedno z největších traumat svého života. V knize spisovatele Petra Macka, která nese název Dělte dvěma, se vrátila k osudovému setkání s režisérem Jiřím Menzelem. Z romantické lásky vznikl plod nového života, ale herečka se rozhodla, že půjde na potrat.

"Prachsprostě mě sbalil na karlovarském filmovém festivalu. Oslovil mě a začal do mě hučet. Není tajemstvím, že svou péčí zahrnoval řadu hereček. Chvíli jsem si myslela, že jsem jediná. Říkal mi Pampeliško, vozil mě tou svou sierrou a já byla absolutně šíleně zamilovaná. V té době, kdy se mi rozpadalo manželství, měla jsem pracovní krizi a malé dítě, to mě pro byla taková snová bublina. Já věděla, že Menzel má holek víc. Navíc jsem byla děsně spálená životem. Také jsem nechtěla dalším otěhotněním riskovat, že zase ztratím veškerou práci," popsala myšlenkové pochody, které ji dovedly k rozhodnutí, že miminko nechce. "Potrat pro mě byl rozvodem s Bohem. Od té doby jsem už nikdy neměla ten klidný pocit, že se o mě Bůh stará a že jsem hodná holka. Stala jsem se vyvrhelem v hodnotách, které jsem si sama určila," doplnila populární herečka v otevřené knižní zpovědi.

Redakce ŽivotvČesku.cz se pokusila herečku kontaktovat a zeptat se, zda odkrytí intimního tajemství konzultovala s rodinou slavného režiséra. Je otázkou, zda o románku věděla například režisérova poslední velká láska a manželka Olga Menzelová (43). "Jsem v Paříži, k dispozici budu zítra," vysvětlila Veronika Žilková pro ŽivotvČesku.cz a zavěsila. Olga Menzelová na novinářské dotazy zatím také nereagovala.

Veronika Žilková má celkem šest dětí. Agátu (36), Kordulku (16), Cyrila (32), Vincenta (24) a dva adoptované potomky, Markétu (34) a Honzu (29).

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.