(VIDEO) Kozlík (BK Havlíčkův Brod): Prohlášení předsedy klubu mě zaskočilo

Na webových stránkách Bruslařského klubu Havlíčkův Brod se objevilo prohlášení předsedy klubu Michala Teplého. Člen výkonného výboru Bruslařského klubu David Kozlík poskytl exkluzivní vyjádření k událostem a souvislostem událostí v hokejovém klubu.

David Kozlík st.

(DOKUMENT) Prohlášení klubu Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s.

Sezóna 2014/15 byla pro havlíčkobrodský hokej zlomová. HC Rebel a.s. se dostal do insolvence a A-tým spadl do druhé ligy. V té době jsem se rozhodl, že nechci, aby seniorský hokej v Kotlině skončil. Přepsali jsme druholigovou licenci a hráčská práva na dosud mládežnický Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s..

V roce 2019 jsme oddělili A-tým od mládeže a to především na popud města, které toto rozdělení doporučilo. Do té doby bohužel docházelo k chybám v účetnictví od subdodavatelských firem, ale především panovaly neshody ohledně čerpání dotací od Města Havlíčkův Brod. Po tomto rozdělení opět mládež zastřešoval pouze Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s. a seniorský A-tým byl převeden pod novou společnost BK Havlíčkův Brod 2019, s.r.o., která má vlastní strukturu. Výkonným výborem bylo rozdělení a založení nové společnosti schváleno.

Právním založením byl na základě výkonného výboru pověřen Jiří Čelanský a novými jednateli byli výkonným výborem odsouhlaseni Zdeněk Caska a David Kozlík st.. Po dvou měsících však přišlo upozornění od notáře na nečinnost zvolených jednatelů BK Havlíčkův Brod 2019, s.r.o..

Nad seniorským hokejem v Kotlině se opět zatahovala mračna. Zdeněk Caska prohlásil, že jednatelem být nechce a začalo hrozit, že se A-tým vůbec nedostane do soutěže. Bylo potřeba opět zatáhnout za záchrannou brzdu, a proto jsem se rozhodl vstoupit do nové společnosti jako jednatel a tím zachovat druholigový hokej v Havlíčkově Brodě. V momentě, kdy bylo jasné, že se 2. liga v Kotlině bude hrát, tak se přidal i David Kozlík st..

Nikdy jsem do hokeje nešel s tím, abych se na něm obohatil. Cítil jsem se jako nezkušený funkcionář, který se řídí svým srdcem – z toho pravděpodobně pramenilo mnoho mých chyb, kterých zpětně lituji. Vždy jsem ale v nejlepší víře pracoval pro klub. Všechny domluvené sponzorské peníze jsem ponechal klubu a nevzal si z nich ani korunu provizi. Když se můj syn dostal z Liberce do NHL, tak jsem veškeré peníze z transferu ponechal našemu klubu, který ho vychoval.

Mládežnický Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s. se podařilo stabilizovat, a to díky výborné práci lidí, kteří za ním stojí. Někteří členové mají zkušenosti z velkého hokeje a je především jejich zásluhou, že Mládežnický Klub prošel třemi velmi úspěšnými audity a stojí na pevných základech bez toho, aniž by před sebou valil balvan v podobě dluhů.

Pro mládežnický hokej v Brodě byla nastavena správná a především zdravá cesta, která vede k tomu, že Klub nyní disponuje finančními prostředky a nemusí nikdo do klubu chodit a zalepovat díry v rozpočtu. Už nefunguje, že by peníze na mládež šly do A-týmu a naopak. Tohle fungování je především zásluhou práce našeho výkonného výboru.

Dnes klub nemůže koupit jedinou výstroj bez výběrového řízení, což tu nikdy předtím nebylo a Město Havlíčkův Brod to po klubu jako po řádném hospodáři vyžaduje.

I přes velmi složitý rok poznamenaný Covidem se rozrůstá členská základna a vzhledem k velikosti klubu máme velmi slušně obsazené trenérské posty, což je především pro mládež a hokej v Havlíčkově Brodě alfou a omegou úspěšné budoucnosti klubu.

V letošním roce končilo volební období stávajícího Výkonného výboru. V květnu rezignoval Zdeněk Caska na vlastní žádost na pozici člena Výkonného výboru. Poté proběhla podle stanov transparentní valná hromada, ze které vzešlo její nové složení: Jiří Čelanský (předseda), Marcel Kachlíř (místopředseda), Martin Ferdus (člen), Michal Teplý (člen), David Kozlík st. (člen). David Kozlík st. ovšem v září taktéž na vlastní žádost rezignoval.

V říjnu proběhl rozpočtový výbor Města Havlíčkův Brod, který klub vyzval, aby se zúčastnil, a obhájil uplynulý těžký covidový rok a novou žádost o dotaci. Rozpočtový výbor se však vydal navštívit i David Kozlík st., který již s klubem od září neměl nic společného a rozhodl se na něm vážně ohrozit mládežnický hokej. Svým poškozováním klubu na výboru ohrozil hokej v Kotlině takřka pro 300 dětí.

Dalším v řadě, kdo poškozuje mládež, je Zdeněk Caska, který v minulosti podporoval klub tím způsobem, že na všechny peníze, které vložil do klubu, si nechal napsat půjčku. Ne však na sebe, ale na lidi jemu blízké. Veškeré prostředky na postup do 1. ligy poskytl druholigovému seniorskému A-týmu. Je tedy s podivem, že nyní pan Caska společně s panem Cachnínem a panem Pártlem požadují vše zpět. Bohužel se tito pánové zaměřili na fungující a stabilizovaný Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s., takže peníze, které vložili do úsilí o postup seniorského hokeje do 1. ligy, nyní požadují po mládeži!

S touto záležitostí se výkonný výbor již intenzivně zabývá a máme připravené varianty, jak to zvládnout.

Dva bývalí členové výboru, kteří na vlastní žádost odešli, nyní poškozují klub, který jsem se před pár lety rozhodl zachránit.

Před poslední konanou valnou hromadou donesl pan Cachnín seznam jmen a žádal výkonný výbor, aby je přijal a dal jim možnost na další valné hromadě volit. Když na tom byl klub nejhůř, tak tito lidé nikdy nepomohli, a nyní, když je klub stabilizovaný, tak se do něj chtějí dostat. Samozřejmě jsme to panu Cachnínovi neodsouhlasili, ale samozřejmě jsme otevření dalším přínosným zkušenostem, tudíž jsme jej požádali, ať tito lidé na další valné hromadě přednesou svou koncepci a důvod, proč chtějí do klubu mimo jejich region vstoupit.

Doba pro sport je momentálně nelehká, a proto vítáme všechny, kdo chtějí klubu aktivně pomoct. Ať už se jedná o shánění sponzorů, reklamy nebo zkrátka chtějí klub svými vizemi posunout správným směrem – můžete kdykoliv přijít a rádi se s vámi setkáme. Kdokoliv, kdo má zájem zadarmo tvrdě pracovat, může zažádat o členství ve výkonném výboru nebo to zkusit jako placený trenér na ledě. Všichni jste vítání.

Na závěr bych rád popřál všem rodičům, dětem, fanouškům i sponzorům klidné Vánoce.

Michal Teplý

Havlíčkobrodští Bruslaři nevěděli, kolik mají členů (více čtěte přímo zde). O sporech funkcionářů klubu čtěte přímo zde. O soudní žalobě na neplatnost valné hromady čtěte přímo zde.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů