Hlavní obsah
Článek

Veronika Žilková (62) je ve své autobiografii Dělte dvěma hodně otevřená a nebojí se nechat nahlédnout do intimních částí svého života. Herečka se svěřila i se svým životním traumatem. Čekala totiž miminko a podstoupila interrupci.

Otcem nenarozeného dítěte byl režisér Jiří Menzel (†82), který s ní měl románek na karlovarském filmovém festivalu. Žilková byla oscarovým režisérem naprosto okouzlena. Tehdy se jí rozpadalo manželství, měla doma malé dítě i pracovní krizi. Pozornost slavného režiséra jí tak velmi lichotila.

„Byla jsem absolutně zamilovaná,“ napsala v knize s tím, že věděla, že Menzel má více holek. A právě proto, když zjistila, že je těhotná, učinila nelehké rozhodnutí.

„Strašně moc holek si v podobné situaci zničí život, vědí, že otec toho dítěte není partner na celý život, on je taky tak nebere, ale dítě je k sobě spoutá. A já věděla, že Menzel má holek víc. Navíc jsem byla děsně spálená životem. Také jsem nechtěla dalším otěhotněním riskovat, že zase ztratím veškerou práci,“ dodala Žilková, která potrat těžce nesla a znamenal pro ni „rozvod s Bohem“.

Ona sama vychovala nebo vychovává šest dětí - Agátu Hanychovou (38), syny Vincenta (24) a Cyrila (32), nejmladší Kordulku (16) a dvě adoptované děti Honzu (29) a Markétu (34).

Reklama

Další články

Načítám