Hlavní obsah

Kandidát na ministra má covid. Lidovci Zemanovi nabízejí videokonferenci

Foto: PGRLF

Covid pozitivní Miloš Zeman s kandidáty na ministry hovoří z plexisklové budky. Teď musí kancelář vyřešit pozitivního kandidáta.

Reklama

Covid znovu komplikuje cestu k jmenování nové vlády. Do izolace míří kandidát na ministra zemědělství, který měl dnes absolvovat audienci u prezidenta. Zemanova kancelář nyní musí najít náhradní řešení.

Článek

Prezidenta Miloše Zemana od osobních schůzek s kandidáty na ministry nezastavil ani jeho pozitivní test na covid. Pracovníci jeho kanceláře (KPR) kreativně vymysleli již proslulou plexisklovou budku, v níž je pozitivní prezident během schůzek fyzicky oddělený od okolí. Nyní před KPR stojí nová výzva – pozitivní test kandidáta na ministra zemědělství Zdeňka Nekuly.

Ten se měl s prezidentem v Lánech sejít dnes odpoledne. Tiskové oddělení lidovců však informovalo, že schůzka se neuskuteční kvůli pozitivnímu testu na covid.

„Důvodem je pozitivní antigenní test na covid-19, který pan Nekula absolvoval před setkáním v Lánech. Pan Nekula je bezpříznakový a po dvou dávkách očkování. Momentálně hledáme náhradní řešení,“ napsali lidovci na Twitteru.

Prezidentovi končí pravděpodobně v pátek čtrnáctidenní izolace, a už se tak bude moct setkávat s lidmi bez plexisklové bariéry.

Podle předsedy poslaneckého klubu KDU-ČSL Marka Výborného je nyní míček na straně KPR. „Nabídli jsme jim i možnost videokonference, kterou prezident využil třeba pro setkání s protějšky z V4,“ řekl Výborný Seznam Zprávám.

Toho, že by Nekulův pozitivní test mohl odsunout minimálně o dva týdny jmenování vlády, se neobává. „Myslím, že to termín neodsune. Pan Nekula není nijak kontroverzní kandidát,“ řekl.

Dodal, že Nekulovi prozatím vyšel pozitivně antigenní test. Nyní čeká na potvrzovací PCR test. Pokud pozitivně vyjde i ten, kandidát na ministra musí zamířit do čtrnáctidenní karantény.

Seznam Zprávy oslovily s dotazem na řešení nastalé situace i prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka. Ten zatím na SMS neodpověděl. Seznam Zprávy jsou jedním z médií, na jejichž dotazy Ovčáček dlouhodobě nereaguje.

Reklama

Doporučované