Kontakt
16.11.2021

Na základních školách v Novém Jičíně v pondělí 15. listopadu proběhlo další kolo screeningového testování žáků. U 56 z nich vyšel antigenní test pozitivně. Po dohodě s laboratoří se u těchto dětí ihned provedl kontrolní RT-PCR test. Ten potvrdil pozitivitu u 16 školáků, zbývajících 40 je negativních a může zpátky do lavic. Město Nový Jičín je zřizovatelem pěti základních škol, do kterých dochází téměř 2400 žáků.

„V minulém týdnu se na jedné ze škol objevilo vysoké procento pozitivních antigenních testů a některé děti se na kontrolní PCR test dostaly až po týdnu. V případě falešné pozitivity byly zbytečně dlouhou dobu mimo výuku, což byla samozřejmě komplikace i pro jejich rodiče. Dohodli jsme se proto s laboratoří Spadia, že nám otestují školáky přednostně. Rodiče a škola se tak nyní výsledek kontrolního odběru ze slin dozvěděli ještě týž den, kdy se prováděly antigenní testy,“ řekl místostarosta Nového Jičína Ondřej Syrovátka.

V minulém týdnu na Základní škole Komenského 68 vyšel pozitivní antigenní test u 102 žáků z 397 testovaných. Následný RT-PCR test potvrdil pozitivitu jen u 19 dětí. „V pondělí 15. listopadu 2021 nám vyšlo 33 pozitivních antigenních testů z celkového počtu 384 testovaných žáků.  Kontrolní PCR odběr potvrdil 6 pozitivních a 27 negativních školáků,“ uvedla ředitelka ZŠ Komenského Svatava Hajdová.

16.11.2021