Hlavní obsah

Góly do šatny nám podrazily nohy, zamrzelo Horáka po drsné zkušenosti se Švédy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Má osobní zkušenost se švédským hokejem, odehrál tam dvě ligové sezóny. Přesto byla pro sparťanského centra Romana Horáka úterní konfrontace s dovednostmi hráčů Rögle dost zdrcující.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Chlapík ze Sparty a Tony Sund z Rögle během čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

„Soupeř zahrál opravdu skvěle. Naše pozice do odvety v Angelholmu je slabší, než jsme si přáli. Jsme mínus tři góly, ale naděje umírá poslední. Budeme to mít ve Švédsku složité, ale určitě není nic ztraceného. Musíme hrát agresivně a zkusit na ledě soupeře dát o tři branky víc," líčil Horák po domácí porážce 2:5 v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů.

Sparťané potkali v soutěži již třetí švédský klub. V základní skupině dokázali přehrát Växjö, jehož dres Horák kdysi oblékal, v osmifinále postoupili přes Skellefteu. Proti Rögle ale narazili. „Hloupé góly do šatny nám podrazily nohy, tohle žádnému mužstvu nepřidá. Když opakovaně inkasujeme ve chvíli, kdy zbývá dohrát z třetiny jen pár vteřin, není to vůbec dobrý na hlavu a vlastně sami tím posazujeme soupeře do sedla," přemítal třicetiletý Horák.

Sparta podle něj měla víc vytěžit z momentu překvapení, který způsobil její gól už po 71 vteřinách hry. „Bohužel jsme ale ten dobrý nástup už ničím nepovýšili a od druhé třetiny jsme moc nechytali tempo hry Rögle, jehož hráčům to skvěle bruslilo. Mají fakt výborné individuality, se zkušeností na reprezentační úrovni. Základ byl v tom, jak bleskově otáčeli hru, zavírali nás v pásmu a tím jak nepustili puk ze své útočné modré čáry, tak nás při některých střídáních úplně zatavili," složil Horák poklonu soupeři.

Rögle hrálo i podle sparťanského kouče Josefa Jandače vyspělejší hokej. „Když vás udrží v obranném pásmu přes minutu, tak je to těžké ubránit. Oni si vystřídají, umí to a bylo znát, že jsou obrovsky silní na puku a dovolili si na modré čáře chodit jeden do jednoho," přitakal Horák.

Chyby ale hledal především na straně pražského celku. „Přes nespornou kvalitu soupeře tam z naší strany hlavně nebyl pohyb a zase jsme udělali děsné chyby vzadu. Když dostaneme pět gólů, není to moc dobrá vizitka pro naši obranu a proti soupeři takové kvality, špičkovému mužstvu švédské ligy, si to prostě nemůžeme dovolit," uvažoval Horák, jenž má na kontě zápasy v NHL za Calgary a hrál i za národní tým.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko