Dnes Sobota - skorojasno 20°C
Zítra Neděle - skorojasno 24°C
Sobota 27. 4. 2024
Svátek má Jaroslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Piráty z Prahy 1 povede do komunálních voleb Bodeček, v primárkách porazil Nazarského
David Bodeček v Jindřišské ulici před budovou radnice Prahy 1. Foto: praha1.pirati.cz

Piráty z Prahy 1 povede do komunálních voleb Bodeček, v primárkách porazil Nazarského

Místní sdružení Pirátů z Prahy 1 bude na čele kandidátky do komunálních voleb 2022 zastupovat jeho místopředseda David Bodeček. Během třídenního hlasování členů sdružení získal jako jediný ze tří nominovaných nadpoloviční počet hlasů.

„Děkuji svým kolegům za důvěru. Jsem přesvědčen, že Piráti mají voličům co nabídnout,” komentuje své zvolení David Bodeček, který také nastínil, jakou podobu Prahy 1 chce prosazovat. 

„Chci bydlet ve čtvrti, která nebude jen vysněným rájem pro developery a jiné ,těžaře´, ale zelenějším rájem pro děti, seniory, rodiny. Důležitá je komunikace. Snažím se propojovat všechny zúčastněné, je třeba jednat s developery i místními spolky. A v neposlední řadě chci bydlet ve čtvrti, která bude výkladní skříní Česka a kam se budou rádi vracet turisté z celého světa. Ne však do mrtvého skanzenu, ale do živého, moderního a progresivního města,” uvedl k nominaci. Bodeček chce hledat konsensus napříč celým politickým spektrem, zejména u témat, která přesahují jedno volební období. 

Nominaci Bodečka na lídra podpořila také předsedkyně místního sdružení Olga Sklenářová. „S Davidem spolupracujeme v rámci předsednictva už téměř rok. Jeho proaktivní přístup k práci, koncepčnost, systematičnost a schopnost nadhledu nejde přehlédnout. Moc ráda s ním budu spolupracovat i jako s lídrem kandidátky,” dodává Sklenářová.  

Bodeček získal sedm hlasů z 12 a splnil tak podmínku nadpolovičního počtu hlasů už v prvním kole volby, kdy se posuzuje takzvaná přijatelnost kandidátů. O jeden bod méně získal zastupitel Pavel Nazarský, který vedl kandidátní listinu v předešlých komunálních volbách, kde byl Bodeček dvojkou.

Pro Ivanu Antalovou, třetí nominovanou na post jedničky, hlasovali čtyři členové místního sdružení. „V následujících týdnech dojde v primárních volbách k zvolení zbytku čelních míst kandidátky,“ uvedl mluvčí pražských Pirátů Martin Polák.


Autor: puc

Primátor Svoboda zavítal v rámci návštěv v městských částech také do Řep

29. března 2024 v 19:57

Jednání o hotových, rozestavěných, ale i plánovaných projektech tvořilo hlavní část programu primátora Prahy Bohuslava Svobody (ODS) během jeho návštěvy Prahy 17, kterou tvoří městská čtvrť Řepy. Setkání s představiteli místní radnice se uskutečnilo ve středu...

Další články
Nahoru