Quantcast

Kartoon Channel! vstoupí do Evropy

| redakce | tisk

Americká zábavní společnost pro děti Genius Brands International se dohodla s akcionářem F&M Film - und Medien Beteiligungs GmbH na koupi přibližně 29% podílu v německé vysílací společnosti Your Family Entertainment (YFE). Vedení a dozorčí rada společnosti YFE vítají vstup společnosti Genius Brands jako nového strategického akcionáře do společnosti.

Společnost YFE se se souhlasem akcionářů YFE přemění na Genius Family Entertainment a bude rozvíjet své dětské kanály pod značkou Kartoon Channel! Worldwide.

Kromě toho Genius Brands investuje 4-7 milionů eur na rekapitalizaci společnosti a doplnění jejích rostoucích značek, jakož i globální dosah jejích digitálních a kabelových kanálů, počínaje Kartoon Channel! v Evropě.

Kartoon Channel! (foto: Kartoon Channel!)
▲ Kartoon Channel! (foto: Kartoon Channel!)

Společnost YFE bude i nadále kótována na Frankfurtské burze cenných papírů a bude řízena stávajícím představenstvem v čele s Dr. Stefanem Piëchem a Berndem Wendelnem. Piëch je také členem dozorčí rady společností Porsche a Siemens Austria a nyní se stane členem představenstva společnosti Genius Brands v USA.

Mezitím se Paul Robinson, bývalý výkonný ředitel Disney Television International a senior viceprezident Disney Channel Worldwide, stane výkonným ředitelem Kartoon Channel! Worldwide a bude dohlížet na mezinárodní rozvoj Kartoon Channel!

Ve společnosti Disney Channel byl Robinson zodpovědný za globální programovou a produkční strategii pro Disney Channels Worldwide. Byl také zakladatelem společností Toon Disney a Playhouse Disney na mezinárodní úrovni.

Společnost Genius Brands navrhuje, vyrábí, prodává a licencuje dětské zábavné a spotřební produkty pro média a maloobchodní distribuci. Společnost YFE provozuje dětské kanály Fix&Foxi TV a RiC TV a má velký podíl v oblasti rodinných zábavních programů.

zdroj: satkurier.pl + broadbandtvnews.com





Reklama




Vybrané články